Κανονικά θα εφημερεύει ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας η οποία εξαιτίας της έλλειψης γιατρών δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες του μήνα. Με δεδομένο όμως ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες εξαιτίας των ιώσεων και της εποχιακής γρίπης η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας ενήργησε ώστε να βρεθεί λύση έστω και προσωρινή. Έτσι κατόπιν σχετικής απόφασης ένας παιδίατρος θα μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας Γόνων στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες του Φεβρουαρίου και η παιδιατρική κλινική να βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών και δη των μικρών ασθενών, όλο το 24ωρο.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του “Ν.Α.” ήδη γίνονται ενέργειες και για την κάλυψη του Μαρτίου ώστε η κλινική να συνεχίσει την 24ωρη λειτουργία της. Προφανώς πρόκειται για προσωρινές λύσεις οι οποίες ωστόσο αμβλύνουν το πρόβλημα σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για γονείς και παιδιά.

Οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, οι σχολικές αίθουσες είναι μισοάδειες, ορισμένα σχολεία έκλεισαν για λίγες ημέρες. Υπό αυτές τις συνθήκες το νοσοκομείο πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί και να παρέχει φροντίδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε ένα παιδί.

Βέβαια όπως έχει γράψει πολλές φορές ο “ΝΑ” αυτά τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν μόνο με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ενεργοποιηθεί η προκήρυξη που είχε βγει στον “αέρα” στις 23 Μαΐου του 2019 αλλά εξαιτίας των εκλογών “πάγωσε”. Σε αυτή την προκήρυξη περιλαμβάνονταν και δυο θέσεις μόνιμων παιδιάτρων για την Καρδίτσα.