Η κοινοπραξία «αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κυβερνά αυτό τον τόπο και καταδικάζει 180 επαγγελματίες των παραλίων και 1000 μαγαζιά που τους στηρίζουν, σύνολο πάνω από 10.000 εργαζόμενους σε μαρασμό, υποστήριξε ο πρόεδρος των ενοικιαζόμενων δωματίων στα παράλια Ηλίας Ευσταθίου, μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας».

Ο κ. Ευσταθίου υποστήριξε ότι επίτηδες η εταιρεία καθυστέρησε την παράδοση της γέφυρας στα Τέμπη, ώστε πλέον όλοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν Πλαταμώνα το καλοκαίρι για να εισπράττει τα διόδια, ενώ είναι εξοργιστικό ανέφερε πως χάνεται ακόμη μία καλοκαιρινή σεζόν, με την αδιαφορία της να κατασκευάσει τον κόμβο στον Πυργετό.

«Όσοι επισκέπτες έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα ή από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, οδικώς, και αυτό το καλοκαίρι θα αναγκαστούν να περάσουν από Πλαταμώνα και Νέους Πόρους. Στη συνέχεια θα χαθούν μέσα στα ακτινίδια και δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν Στόμιο ή Κόκκινο Νερό και στο τέλος μέχρι τον Αγιόκαμπο και αυτό είναι εξοντωτικό. Οι πολιτικοί ταγοί του νομού αδιαφορούν, οι εκλεγμένοι βουλευτές και αυτοδιοικητικοί το ίδιο και αυτό είναι προδοτικό» κατέληξε ο κ. Ευσταθίου.

Θυμίζουμε ότι η κοινοπραξία είχε αναλάβει τη συντήρηση της γέφυρας των Τεμπών και την υποχρέωση να την παραδώσει τέλη Ιουνίου, αλλά τελικά επικαλουμενη την πανδημία, ανακοίνωσε ότι η γέφυρα θα παραδοθεί τέλη Αυγούστου, δηλαδη θα έχει χαθεί η καλοκαιρινή σεζόν για τους επαγγελματίες των παραλίων της Λάρισας, ενώ σε ότι αφορά τον κόμβο δεν τον κατασκεύασε ολοκληρωμένο με τη λειτουργία των σηράγγων και εδώ και πέντε καλοκαίρια τα παράλια είναι αποκομμένα από τη Β. Ελλάδα.

Φυσικά η γέφυρα έχρηζε ανακατασκευής γιατί υπήρχε ο κίνδυνος κατάρρευσης και για αυτό δόθηκαν 8 μήνες προθεσμία στην κοινοπραξία