Ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού που χτύπησε τον πλανήτη και την Ελλάδα, βρίσκεται σε πλήρη… εξέλιξη καθώς ζούμε το δεύτερο καθολικό Lockdown μέσα σε λίγους μόνο μήνες…

Το χειρότερο που ζούμε όμως είναι οι απώλειες συνανθρώπων μας σ’ έναν μαύρο και θλιβερό κατάλογο καθημερινό αλλά και τα προβλήματα που ξεπροβάλλουν ολοκάθαρα πλέον στο εγκαταλελειμένο και αφημένο επι χρόνια ολόκληρα στην τύχη του σύστημα της δημόσιας υγείας!

Εξαιτίας κυρίως αυτής της αδυναμίας επιλέχθηκαν τα μέτρα της καθολικής απαγόρευσης όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε υποτίθεται προηγμένες στην Ευρώπη! Μια ματιά να ρίξει κανείς μόνον στο πόσες μονάδες εντατικής θεραπείας είχαν τα νοσοκομεία, θ’ αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος!

Το “λουκέτο” που μπήκε στην όποια δραστηριότητα ως μέτρο αναχαίτισης της πανδημίας, έρχεται κυρίως για να “ξεμπλοκάρει” η κατάσταση στα νοσοκομεία από τη μετάδοση του ιού!
Ο εφιάλτης αυτός, έχει φυσικά αναστείλει κάθε δραστηριότητα και στον αθλητισμό! Συνεχίζεται μόνο το πρωτάθλημα της super league που κι αυτό όπως είναι γνωστό, έχει πληθώρα προβλημάτων με συνεχείς αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων που παρατηρούνται σε ποδοσφαιριστές…

Τίποτα, φυσικά, δεν κινείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο από τη super league 2 και κάτω. Ούτε καν οι προπονήσεις.
Η Αναγέννηση, οι δύο ακόμη ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (ΑΟ Σελλάνων και Ατρόμητος Παλαμά) έχουν “κατεβάσει ρολά” από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να… περιμένουν!

Να περιμένουν πότε θα τελειώσει όλη αυτή η ιστορία και κάτω από ποιες προϋποθέσεις ώστε να επαναρχίσουν τη λειτουργία τους.
Βέβαια, αν αυτό γίνει κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος μετά το διάστημα (και πόσο θα είναι αυτό) απραξίας, κατα πόσο θα επηρεαστεί ή και θα αλλοιωθεί η αγωνιστική φυσιογνωμία της κάθε ομάδας.

Καμία ατομική προπόνηση όσο καλή κι αν είναι για τους ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει ή να καλύψει την καθημερινή προπόνηση ολόκληρης μιας ομάδας!
Αυτό όμως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι ίσως και το ελάχιστο. Το σημαντικό είναι ότι κινδυνεύει η διοικητική υπόσταση που καταποντίζονται οικονομικά σε συνθήκες “φουρτούνας”!

Κατα πόσο δηλαδή θα μπορέσουν οι διοικήσεις που βρίσκονται στα ηνία τους να ανταποκριθούν σε συνθήκες που δεν υπάρχουν ούτε ένα ευρώ έσοδα και θα πρέπει να πληρώνουν συνεχώς για να διατηρήσουν τη λειτουργία των ομάδων τους.
Ολα αυτά φυσικά απασχολούν και την Αναγέννηση και μάλιστα την περίοδο που άρχισε να επιστρέφει η αισιοδοξία με τις διοικητικές αλλαγές για την επάνοδο στο στερέωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς αυτή η πρσοπάθεια κόπηκε στη μέση…