Μια εικόνα σε ευθεία αντίθεση με εκείνη του περασμένου Σαββάτου, όταν βρέθηκε να μιλά μπροστά σε μισοάδεια αρένα στην Τούλσα της Οκλαχόμα, στην πρώτη εδώ και μήνες –λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού– προεκλογική του συγκέντρωση. Επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο μετά το φιάσκο ο Τραμπ κατέβηκε από το προεδρικό ελικόπτερο Marine One με το πουκάμισο ξεκούμπωτο στον γιακά, τη γραβάτα λυμένη, το χαρακτηριστικό καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» («Να Κάνουμε Ξανά Μεγάλη την Αμερική») στο χέρι, το βλέμμα προσηλωμένο στο έδαφος και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Το βίντεο του καταρρακωμένου Τραμπ μετά την αποτυχημένη ομιλία του –όπου λέγεται ότι έβαλαν το χεράκι τους και έφηβοι χρήστες του Tik Tok– και μάλιστα σε ένα από τα προπύργιά του, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και οι επικριτές του δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «περπάτημα της ντροπής» («walk of shame») ενός προέδρου που έχει διχάσει τη χώρα.

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε έναν άνθρωπο να περπατά με το καπέλο στο χέρι;», διερωτήθηκαν χρήστες του Twitter.

Κάποιοι συνέκριναν τον Τραμπ με άλλους ηγέτες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση μετά από μια αιφνίδια ανατροπή της τύχης στη διάρκεια της Ιστορίας, όπως ο Μέγας Ναπολέων…

Ή με απογοητευμένους οπαδούς που επιστρέφουν σπίτι μετά από μια συντριπτική ήττα της ομάδας τους…

Κάποιοι φρόντισαν να «ντύσουν» μουσικά τις εικόνες του Τραμπ με κομμάτια των Radiohead, των REM, των Foreigner, των Simon & Garfunkel και του Τζόνι Κας.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι Μακένανι, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι επιμένοντας στο Fox News ότι ο Τραμπ ήταν στην πραγματικότητα ευχαριστημένος (!) με το πλήθος των οπαδών του στην αρένα, μολονότι τους έλειπε η συνήθης «ζωντάνια». «Ο πρόεδρος κάθε άλλο παρά εκνευρίστηκε», είπε. «Ο πρόεδρος ένιωσε να αντλεί ενέργεια. Ήμουν μαζί του μετά τη συγκέντρωση. Ήταν τεράστια επιτυχία. Είχε κέφια στο προεδρικό ελικόπτερο»…

Πηγή: iefimerida