ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η γνωστή χιλιοειπωμένη ερώτηση συμπολιτών από το τηλέφωνο στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” κάθε απόγευμα Κυριακής, είναι συνηθισμένη εδώ και δεκαετίες ολόκληρες:

«Παιδιά, πόσο πήγε η Αναγέννηση»;

Δεν πιστεύαμε, είναι αλήθεια, ότι μέσα σ’ αυτή τη συμφορά που έπληξε την Καρδίτσα το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου, ότι μετά την ασύλλυπτη καταστροφή της πόλης, θα την ξανακούγαμε σύντομα…

Κι όμως, προχθές το απόγευμα το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας μας δέχθηκε πάρα πολλές κλήσεις από συμπολίτες εκτός, αλλά και εντός περιοχής, όχι μόνο για να απαριθμήσουν τις πληγές τους, αλλά για να ρωτήσουν πόσο ήλθε το φιλικό της αγαπημένης τους ομάδας στην Ευξεινούπολη!

Δώσαμε την απάντηση για το νικηφόρο αποτέλεσμα με πολύ μεγαλύτερη χαρά απο άλλες φορές που το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο σε πολύ πιο σοβαρά ματς σε μεγάλες διοργανώσεις με δυνατούς αντιπάλους!

Το προχθεσινό δεν ήταν παρα ένα φιλικό προετοιμασίας απέναντι σ’ ενα ασήμαντο αθλητικό μέγεθος, αλλα εισπράχτηκε με τέτοια χαρά η νίκη της Αναγέννησης απο τους Καρδιτσιώτες που επικοινώνησαν μαζί μας, που δικαιολόγησαν πλήρως τον χαρακτηρισμό “σημαδιακό” που του δώσαμε στην σχετική προαναγγελία, από τις στήλες του… “λασπωμένου ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”.

Της εφημερίδας που κατάφερε για άλλη μια φορά να σταθεί στο πλευρό των Καρδιτσιωτών στην πιο δύσκολη ώρα τους!
Όπως το έπραξε και κατά το παρελθόν σε σκοτεινές εποχές που όλα τα “σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά”! Αναδεικνύοντας λεπτομερώς την ασύλληπτη τραγωδία, απαιτώντας με στεντόρια φωνή την ανακούφιση των συμπολιτών!

Δώσαμε, λοιπόν και αυτή την είδηση, διότι ήταν η πρώτη χαρμόσυνη μετά απ’ αυτό που μας βρήκε. Το πρώτο καλό νέο από τη δραστηριότητα της Καρδίτσας μετά την πλημμύρα, ήλθε από την ομάδα – σύμβολο που το όνομά της, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Αναγέννηση!

Το λες και καταλαβαίνεις γιατί το εμπνεύστηκαν αυτοί που την δημιουργησαν, αλλά κι αυτoί που την κράτησαν στη ζωή
Η Αναγέννηση της Καρδίτσας!