Για ένα δύσκολο καλοκαίρι σε ότι αφορά τα υδατικά αποθέματα προετοιμάζεται ο αγροτικός κόσμος της Καρδίτσας και γενικότερα της Θεσσαλίας.

Ο άνυδρος μέχρι στιγμής χειμώνας έχει επηρεάσει αρνητικά τα αποθέματα νερού κυρίως αυτά της Λίμνης Πλαστήρα, της μοναδικής μεγάλης αποθήκης νερού που τροφοδοτεί το θεσσαλικό κάμπο, η στάθμη της οποίας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Η στάθμη της Λίμνης Πλαστήρα, όπως έχει τονίσει στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος δεν βρίσκεται σε επιθυμητά για την εποχή επίπεδα.

Ο «σιωπηλός χειμώνας» λόγω της παρατεταμένενης ανομβρίας και της έλλειψης χιονοπτώσεων στον ορεινό όγκο, προκαλεί έντονη ανησυχία στους αγρότες που καλλιεργούν σιτηρά, αλλά και ενόψει των εαρινών καλλιεργειών.

Ακόμη και το Σκανδιναβικό ψύχος που μας επισκέφτηκε από 5-7 Φλεβάρη δεν έδωσε πάνω από 10 χιλιοστά βροχής στη Θεσσαλία. Μακάρι να διαψευστούν τα μετεωρολογικά μοντέλα, αλλά ο ομότιμος καθηγητής της Αγρομετεωρολογίας Δρας Νίκος Δαλέζιος επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή επιτάθηκε στο θεσσαλικό κάμπο, από την αποξήρανση της Κάρλας, με αποτέλεσμα στο ανατολικό του τμήμα να μειωθούν οι βροχές και τα χιόνια.

Η ανασύστασή της μετρίασε το πρόβλημα, αλλά μη λησμονούμε ότι η νέα Κάρλα, έχει το ένα τέταρτο της παλιάς έκταση της Λίμνης Βοιβηίδας (Κάρλας)….

Η θεσσαλική γη αναζητά απελπισμένα βροχές και χιόνια, το προσεχές διάστημα. Ίσως είναι ένα προμήνυμα για την κλιματική αλλαγή που οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη…