Με μια έκθεση ζωγραφικής η Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας τιμά τον λάτρη της πόλης, Ομότιμο Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Σταμάτη – Παναγιώτη Μεταξά.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής και που αποτελεί φόρο τιμής για την συνολική προσφορά και τη γενναιοδωρία του καλλιτέχνη, παρουσιάζονται 40 από τα συνολικά 71 έργα που έχει κατά καιρούς δωρίσει ο ίδιος ο ζωγράφος στον Δήμο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Το σύνολο αυτό αποτελεί δείγμα πολλών από τους σταθμούς της δουλειάς του, ενώ ταυτόχρονα είναι και μία εξαιρετικά ευμεγέθης και διακριτή ενότητα που εμπλουτίζει σημαντικά την εικαστική συλλογή της πινακοθήκης.

Στα εγκάινια της έκθεσης ο κ. Μεταξάς μοιράστηκε μνήμες του που σχετίζονται με την Καρδίτσα. Από τα παιδικά του χρόνια που διάβαζε στα σχολικά βιβλία για τον σιτοβολώνα της Ελλάδας κι αυτό πυροδότησε το ενδιαφέρον του για τον τόπο. Κι αργότερα, όταν φαντάρος πλέον την πρωτο-επισκέφθηκε κι εντυπωσιάστηκε από το ανοιχτό τοπίο με τα αραιά αχνά φώτα και την ήρεμη βλάστηση. Ακολούθησαν πολλές επισκέψεις και ισχυρές φιλίες χρόνων. Μαζί και η εκτίμηση για τον Δημήτρη Γιολδάση και το έργο του που και αυτά λειτούργησαν προσθετικά στο ενδιαφέρον, την αγάπη και τους στενούς δεσμούς που ανέπτυξε ο καλλιτέχνης με την Καρδίτσα.