H Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (ΙΡΑ) ασκεί ένα πολύπλευρο και πολυποίκιλο κοινωνικό έργο, πάντα στα πλαίσια του εθελοντισμού των μελών της και κάτω από το σύνθημα του οργανισμού που είναι «υπηρετώ δια της φιλίας» Έτσι, άμεσα μετά την ενημέρωση από την τοπική διοίκηση Καρδίτσας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, το ελληνικό εθνικό τμήμα ανταποκρίθηκε και απέστειλε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία παραχωρήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.

Τα προσφερόμενα είδη παραδόθηκαν αυτοπροσώπως από τον Β’ Αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Παπανικολάου και τον Ταμία κ. Αχιλλέα Καλαμπούκα, παρουσία και του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, οι τοπικές διοικήσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και ήδη έχουν παραληφθεί οι βοήθειες που απέστειλαν ή έφεραν αυτοπροσώπως οι τοπικές διοικήσεις Τρικάλων, Λασιθίου, Αχαΐας, Χίου, Ηρακλείου και Φλώρινας.

Όλα τα συγκεντρωθέντα είδη διανέμονται από την τοπική διοίκηση της Καρδίτσας σε φορείς που έχουν αναλάβει την υποστήριξη των πλημμυροπαθών ή απευθείας σε πληγέντες σε όλο τον νομό Καρδίτσας. Επίσης προσφέρονται διάφορα άλλα είδη που πρόσφεραν αστυνομικοί της Καρδίτσας, όπως παιδικές κούνιες, στρώματα, έπιπλα κ.ά.