Τελικά ποιά είναι η «σωστή πλευρά της ιστορίας» στην οποία είναι «πάντα» η Ελλάδα και «επιτάσσει» την εμπλοκή μας στον επεκτατικό πόλεμο συμφερόντων που διεξάγεται στην Ουκρανία;
Οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας, τότε που η τότε κυβέρνηση έλεγε ότι η «Ελλάδα συντάσσεται με το ΝΑΤΟ» ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού ήταν από τη «σωστή πλευράς της ιστορίας»; Ή ήταν από την άλλη πλευρά που τότε ήταν… σωστή και σήμερα λάθος; Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» τί κάνει για την εισβολή και επί μισό αιώνα κατοχή της Κύπρου; Η μήπως η «πλευρά της ιστορίας», είναι σωστή… αλά κάρτ;
Και παρεμπιπτόντως κάνοντας μαι αναζήτηση βρήκαμε τα εξής για εκείνους που άπλωσαν το σκοτάδι στην Ευρώπη, αιματοκύλησαν τους λαούς και χιλιάδες Έλληνες, καίγοντας και καταστρέφοντας χωριά, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν τη «σωστή πλευρά της ιστορίας»:
*Αδόλφος Χόιζινγκερ

Υπηρέτησε ως Αρχηγός Επιχειρήσεων στο γενικό επιτελείο της Ανώτατης Διοίκησης στις Ναζιστικές Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 1938 έως το 1944. Διτέλεσε Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1961 έως το 1964.

*Γιοχάνες Στάινχοφ

Άσσος των μαχητικών της Λουφτβάφε της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου . Διτέλεσε Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1971 έως το 1974.

*Βόλφγκανγκ Άλτενμπουργκ

Στρατολογήθηκε ως βοηθός του Ναυτικού το 1944 υπηρετώντας μέχρι το 1945 τη ναζιστική Γερμανία. Στη συνέχεια ως Αρχηγός του Επιτελείου των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, της Bundeswehr , από το 1983 έως το 1986, και ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1986 έως το 1989.
Κ.Π.