Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας επέστρεψαν φέτος οι παρελάσεις στη Καρδίτσα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημία που την παρέλαση κατάφεραν να παρακολουθήσουν ξανά οι πολίτες με φυσική παρουσία.

Πλήθος κόσμου τηρώντας τα μέτρα και φορώντας τις μάσκες, βρέθηκε επί της οδού Καραϊσκάκη στο κέντρο της Καρδίτσας για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει θερμά όλους τους παρελάσαντες.

Οι καλές καιρικές συνθήκες με έντονη ηλιοφάνεια βοήθησαν τους μαθητές να παρελαύνουν, καθώς γονείς και συγγενείς εξίσου να την απολαύσουν.

Αρχικά, την παρέλαση άνοιξε το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού. Έπειτα ακολούθησαν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι παρήλασαν άψογα επιβεβαιώνοντας την περήφανη καταγωγή τους.

Στη συνέχεια, σειρά είχαν τα τμήματα πολιτιστικών συλλόγων με τις όμορφες φορεσιές τους, ενώ οδηγοί, πρόσκοποι, τα μέλη της ραδιολέσχης Καρδίτσας και της Λέσχης 4χ4 έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη παρέλαση και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Παράλληλα, συγκίνηση και περηφάνια σκόρπισαν οι δόκιμοι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ρούσσου. Οι δόκιμοι Στρατονόμοι παρήλασαν μπροστά στους χιλιάδες Καρδιτσιώτες που τους καμάρωσαν συγκινημένοι.

Το παρών στις επετειακές εκδηλώσεις έδωσαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας.

Δείτε τις φωτογραφίες: