Με περιορισμούς που οδήγησαν στη ματαίωση της μεγαλοπρεπούς λιτάνευσης της τίμιας Καρας του Πολιούχου της Καρδίτσας Αγίου Σεραφείμ, τιμήθηκε χθες-Κυριακή των Μυροφόρων-η μνήμη του Αγίου.

Με πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ, από το 1928 την Κυριακή των Μυροφόρων, η τοπική Εκκλησία καθιέρωσε εορτή δοξολογίας και ευχαριστίας στον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Η τιμία κάρα του Αγίου κατέρχεται από την Ιερά Μονή Παναγίας «Κορώνης», όπου φυλάσσεται, τελούνται οι λατρευτικές Συνάξεις προς δόξαν Θεού, που μας χάρησε τέτοιον Άγιο και πραγματοποιείται λιτάνευση Αυτής στην πόλη της Καρδίτσας επί τη αναμνήσει του θαύματος της καταπαύσεως της ανομβρίας.

Φέτος όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού η λιτάνευση της Κάρας από τον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης ματαιώθηκε.

Ωστόσο έστω και υπό περιορισμούς η τοπική εκκλησία τίμησε με μεγαλοπρέπεια τον Αγιο Σεραφείμ. Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντινου και Ελένης τελέστηκε Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου και ακολούθησε η λιτάνευση της Καρας εντός του Ιερού Ναού.

Μάλιστα το απρόν έδωσαν λιγοστοί πιστοί οι οποίοι αν και αψήφησαν τα μέτρα που ισχύουν εντός του ναού τήρησαν τις αποστάσεις.

Ο κ. Τιμόθεος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Σεραφείμ και το παράδειγμα αυταπαρνησης, ανιδιοτέλειας και πίστης που άφησε παρακαταθήκη στο ποίμνιό του.