Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά μειωμένες συγκριτικά με το 2017, ήταν οι πυρκαγιές στο Νομό Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία.
Ο αυξημένος αριθμός των συμβάντων οφείλεται στις αγροτικές πυρκαγιές, που εκδηλώνονται κυρίως εξαιτίας της καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, χωρίς τη σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Γεωργίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Την ευρύτερη εικόνα στο νομό παρουσίασε το πρωί της  Δευτέρας ο επιχειρησιακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Καρδίτσας Πύραρχος κ. Σωτήριος Κορέλας, με αφορμή τη λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Πλαισιωμένος από τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σοφάδων κ. Ευάγγελο Ζαβλάγκα, Μουζακίου (κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου) κ. Κρίστυ Μαυροδόγλου, Παλαμά κ. Βασίλη Σίμο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου, ο κ. Κορέλας χαρακτήρισε επιτυχημένη φετινή αντιπυρική περίοδο στο Νομό και σε όλη τη χώρα.
Συμβάντα
Σε ότι αφορά τα συμβάντα φέτος σημειώθηκαν 362, ενώ πέρυσι 228 και 495 το 2017. Συγκεκριμένα ανά περιοχή ευθύνης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καταγράφηκαν:
– Καρδίτσα 136 συμβάντα (54 πέρυσι)
– Σοφάδων 139 (64 πέρυσι)
-Παλαμά 76 (54 πέρυσι)
– Μουζακίου 11 (55 πέρυσι)

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα