Η πρώτη παρέλαση μετά από δυόμιση χρόνια σήμερα στην Καρδίτσα

*Στις 12μ. στην Οδό Καραϊσκάκη

Με την παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη, στις 12 το μεσημέρι, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Είναι η πρώτη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί μετά από δυόμιση χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι παρελάσεις είχαν απαγορευθεί εξαιτίας της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων.
Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
Χθες το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Καρδίτσας κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα του Καραϊσκάκη στην οδό Καραϊσκάκη, τιμώντας στο πρόσωπο του Καρδιτσιώτη οπλαρχηγού όλους τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας έχεις ως εξής:
-07:30 π.μ: Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

-08:30 π.μ: Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

-11:15 π.μ: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 11:00 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:10 π.μ.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Κωσταντή Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

-11:30 π.μ: Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του Ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, τον κ. Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, τον εκρπόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις, Συλλόγους και φορείς.

-12:00 μ.μ.: Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.
-17:30 μ.μ.: Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων.

18:30 μ.μ: Υποστολή σημαίας.