Το “Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία” συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση των υγειονομικών και των εργαζομένων στην υγεία που θα γίνει την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί στην Πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους κι εργαζόμενες στην Υγεία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 9:30 π.μ.
Η πανδημία του COVID εξαπλώνεται ραγδαία με τα αρνητικά ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι εκατοντάδες. Η σημερινή κατάσταση έχει υπεύθυνους την εγκληματική σημερινή κυβέρνηση την κρατική διαχείριση και το κεφάλαιο . Έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ είναι οι ίδιοι που φρόντισαν να στενέψουν ασφυκτικά και να δημιουργήσουν τα «πεπερασμένα όριά του». Θράσος γιατί την ίδια στιγμή, επιβάλλουν lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, μειώνουν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, ισχυρίζονται ότι το δημόσιο σύστημα είναι θωρακισμένο, ενώ για το αντίθετο καταγγέλλουν πλήθος γιατρών.

Ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζουν πιστά την εγκληματική τους πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Χρόνια τώρα, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία.

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό!
Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!
Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία με κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, και όχι την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.Η εργατική τάξη συνωστίζεται, για να μη «διαταραχθεί» η κερδοφορία της εργοδοσίας, σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις.
Θέλουν να αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο, φυσικό φαινόμενο το άθλιο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας που δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα «2 ασθένειες». Να αποδεχτούμε ως φυσικό φαινόμενο να πεθαίνουμε στην αναμονή από ασθένειες που αντιμετωπίζονται. Να αποδεχτούμε ως δεδομένο και φυσικό φαινόμενο να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία και το μετρό.

Επιβάλλουν lockdown ΤΑΞΙΚΟ. Οι εργαζόμενοι που παράγουν, στην δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας, ενώ αυτοί που τους διευθύνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Ένα lockdawn που εργαλειοποιείται για τη διεξαγωγή ενός μονομερούς ολοκληρωτικού πολέμου εναντίων της κοινωνικής πλειοψηφίας σε εργασία, κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Παρουσιάζεται ως αναπόφευκτο γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, «αραίωσης» των μαθητών στα σχολεία, αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Αναπτύσσει όλη την επίθεσή της στους εργαζόμενους. Νομοθετούν το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα στην απεργία, την επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Και από την άλλη την ίδια ώρα κάνουν δώρα στους καπιταλιστές, στα ΜΜΕ, στους κολλητούς των τραπεζών, στην ιδιωτική υγεία για τη χρήση των ΜΕΘ σε τιμή διπλάσια της ισχύουσας, αντί να κηρύξει επίταξη.

Δεν είναι ατομική ευθύνη, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Δεν είναι ατομική ευθύνη η κατάσταση στους χώρους δουλειάς που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης.

ΤΩΡΑ, είναι δική μας ευθύνη να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, για να σώσουμε τις ίδιες τις ζωές μας, από αυτό το καταστροφικό σύστημα. Δεν περιμένουμε από καμία κυβέρνηση να βάλει από μόνη της μυαλό. Μαζί με τους υγειονομικούς, όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, πρέπει άμεσα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά.

OI ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία