Ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠ, καθηγητής Παντελής Κυπριανός που θα κληθεί να εφαρμόσει την απόφαση του υπουργείου για αναστολή λειτουργίας του Τμήματος, ήταν ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου Γαβρόγλου που οδήγησε στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Παραλογισμός σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, που ντύνεται με ακαδημαϊκό- εκπαιδευτικό «μανδύα»…

Να επανεξετάσει την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία το οποίο επρόκειτο να αναπτυχθεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην Καρδίτσα, κάλεσε την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.
Μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» ο κ. Τσιάκος μίλησε για μια «αιφνιδιαστική» και «άσχημη» εξέλιξη, η οποία θίγει τα συμφέροντα της Καρδίτσας, όπως συνέβη και με το σχέδιο Γαβρόγλου που αδίκησε κατάφορα την περιοχή. Υπογράμμισε ότι η διοίκηση του κράτους έχει συνέχεια κι επομένως όταν υπάρχει προγραμματισμός για τη μελλοντική λειτουργία ενός τμήματος, δεν μπορεί να αναιρείται από την επόμενη κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του υπουργείου.
Η ώρα των φορέων
και των βουλευτών

Στάθηκε στη σημασία που έχει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σύσσωμοι οι φορείς της περιοχής και οι βουλευτές. Ζήτησε τη σύγκλιση σύσκεψης για να καθοριστεί ο χάρτης ενεργειών και μέσα από στοχευμένο πλάνο και επιχειρήματα οι φορείς να επιδιώξουν την άρση της αδικίας.

Μάλιστα ο κ. Τσιάκος προανήγγειλε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας με αποκλειστικό θέμα την ακαδημαϊκή εκπαίδευση συνολικά, σημειώνοντας εκτός των άλλων ότι ο Νομός Καρδίτσας είναι ο μόνος στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δεν έχει έδρα σχολής. «Η Π.Ε Καρδίτσας έχει το δεύτερο μεγαλύτερο campus σε όλη τη Θεσσαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε να ενισχύσουμε τα Τμήματα που εδρεύουν στην Καρδίτσα και να φέρουμε κι άλλα στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έλεγαν ότι
η Καρδίτσα κερδίζει»

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας εμφανίστηκε αιχμηρός στο λόγο του για τη στάση που κράτησαν για το θέμα οι προηγούμενες διοικήσεις φορέων της περιοχής. «Όταν στο σχέδιο Γαβρόγλου άλλοι σφύριζαν αδιάφορα λέγοντας ότι “η Καρδίτσα κερδίζει” κι εμείς διεκδικούσαμε και προειδοποιούσαμε, μας θεωρούσαν ότι κάναμε αντιπολίτευση. Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας τη στάση που κρατούσαμε από την περιφέρεια, δεν θα αλλάξουμε το λόγο μας ανάλογα με το ποιος κυβερνάει, αλλά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής ».
Στήριξη και ενίσχυση
όλων των τμημάτων

Με αφορμή τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, ο κ. Τσιάκος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για το μέλλον του Τμήματος Δημόσιας Υγείας το οποίο πάντως φέτος υποδέχθηκε τους πρώτους νέους φοιτητές. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο το Τμήμα Δημόσιας Υγείας ώστε να αποκτήσει οντότητα στον πανεπιστημιακό χάρτη της Θεσσαλίας, όπως και τα υπόλοιπα Τμήματα που λειτουργούν στην πόλη.
Παραλογισμός
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τονίστηκε το εξής παράλογο: «αρχιτέκτονας» των συγχωνεύσεων που τοποθετήθηκε ως επικεφαλής της προσπάθειας από τον Γαβρόγλου, ήταν ο Καθηγητής Παντελής Κυπριανός. Ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΑΔΙΠ εισηγείται και θα παρακολουθεί την κατάργηση των τμημάτων. Παραλογισμός που ντύνεται με τον ακαδημαϊκό- εκπαιδευτικό «μανδύα» για να καμφτούν οι αντιδράσεις.