Θα αυξήσει εκ νέου τις ανάγκες

«Προφητική» η σκηνή παλιάς ελληνικής σειράς, με τους φετινούς λογαριασμούς στην ενέργεια να είναι... τσουχτεροί

Προ των πυλών βρίσκεται λοιπόν νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα με «βουτιά» της θερμοκρασίας, χιόνια και παγετό. Όπως προβλέπουν μετεωρολόγοι από την Παρασκευή καταφτάνει ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης, η οποία θα «ρίξει» εντυπωσιακά τον υδράργυρο από βορρά προς νότο.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν πρόσκαιρα περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ίσως φτάσουν μέχρι και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στην Κεντρική Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Θεσσαλό μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δείχνουν χιόνια και στις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών Νομών αν και πιθανώς να το γυρίσει σε χιονόνερο, σε κάποια από αυτά.
Όπως και να έχει, η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες θα εντείνεται τις ανάγκες θέρμανσης για τα νοικοκυριά και της Καρδίτσας, σε μια περίοδο που το κόστος είναι «τσουχτερό». Με το λαό να πληρώνει το κόστος της «πράσινης ανάπτυξης» και των ενεργειακών παιγνίων, η στήριξη της πολιτείας με ουσιαστικά και επαρκή μέτρα, ώστε να μην μένει κανένα νοικοκυριό κρύο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Κ.Π.