ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
«Καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω, παρά να συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους. Με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή. Με την πίεση να είμαστε συνεχώς μέσα αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και χρόνιων νοσημάτων»!

Τα παραπάνω δήλωσε η λοιμωξιολόγος Αθηνά Λινού! Ένα, δηλαδή, από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν από τηλεοράσεως τους τελευταίους μήνες. Μια από τους… εθνικούς γιατρούς που ανέλαβαν να μας ενημερώνουν καθημερινά για το τι συμβαίνει με την πανδημία του κορωνοϊού!

Μίλησε για ανάγκη περισσότερων οχημάτων στα ΜΜΜ, για καλύτερη διαχείριση των μαθημάτων στα σχολεία και γενικώς είπε πάρα πολλά απ’ αυτά που λέει η… κοινή λογική από τον περασμένο Μάρτιο! Την οποία κοινή λογική ακόμη και συνάδελφοί της την έκαναν… “αλοιφή” για να δικαιολογήσουν προφανώς τις αποφάσεις των πολιτικών ιθυνόντων.

Όταν έχεις λιγότερο συνωστισμό σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν έχεις περισσότερες αίθουσες και δασκάλους στα σχολεία, όταν έχεις περισσότερες κλίνες, καλύτερα νοσοκομεία και περισσότερο προσωπικό, δεν αντιμετωπίζεται καλύτερα μια πανδημία;

Προφανώς! Πρέπει να είσαι λοιμωξιολόγος για να γνωρίζεις ότι ένας ιός κολλάει πολύ πιο εύκολα σε κλειστό χώρο, παρά έξω στον καθαρό αέρα; Προφανώς οχι, αρκεί να έχεις διατηρήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου για να το αντιληφθείς!

Εγκέφαλος που δέχεται απίστευτο καθημερινό ανηλεή βομβαρδισμό και κινδυνεύει με… “τίλτ” που λέγαμε και παλιά παίζοντας τα θρυλικά φλιπεράκια!

Καλά λοιπόν τα είπε ο κυρία Λινού. Εδώ όμως ρωτάμε: Γιατί τα λέει τώρα σε μας μέσω συνεντεύξεων σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και δεν τα λεγε εδώ και καιρό σ’ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις; Στον Χρυσοχοϊδη, στον Χαρδαλιά και σ’ όλη την καλή παρέα που κανονίζει για τις ζωές μας;

Κι όχι μόνο να τα λένε, αλλά ως επιστήμονες που έχουν μάλιστα αναλάβει και τη διαχείριση της πανδημίας, να τα απαιτούν!

Αντί όμως γι’ αυτό δεν έβγαζαν λέξη ούτε καν για τη μεταλαβιά στις εκκλησίες! Ανέπτυσσαν μάλιστα περι αυτού και νέες “επιστημονικές” θεωρίες του τύπου “δεν έχει αποδειχθεί ότι κολλάει”!!! Αντί να μιλάνε για τα… μαθηματικά της Κεραμέως με το μέσο όρο μαθητών και αιθουσών, αντί να φωνάζουν για τη σαρδελοποίηση σε χώρους εργασίας, μας έλεγαν για… υφασμάτινες και πλαστικές μάσκες!!!

Αλλά θα μου πείτε αν έλεγαν τέτοια πράγματα που κάνουν “τζιζ” θα ήταν ακόμη εκεί στις θέσεις αυτές; Θα είχαν βήμα σε όλα τα κανάλια για να μιλάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ ή θα έπεφταν κι αυτοί θύματα του… αλγόριθμου των social media που κατεβάζουν τις αναρτήσεις με τις ενοχλητικές απόψεις;

Έρχεται να μας πει τώρα η κυρία Λινού, μετά από τον καταποντισμό ενός ολόκληρου χρόνου, μετά το ρημαδιό που έγινε ζωή μας ότι μέσα κολλάει πιο εύκολα απ’ ο,τι έξω!
Χαίρω πολύ χαιρόπουλος…