Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή “Πριν τα σαλόνια” μίλησε για όλους και για όλα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως στο χέρι της Καρδίτσας, είναι η ΑΣΑ να κάνει το κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου των “κιτρινόμαυρων”:-Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την περσινή σεζόν η ομάδα:
Καταφέραμε να κερδίσουμε την άνοδο μέσα από αρκετές δυσκολίες. Το πρωτάθλημα διακόπηκε στην αρχή της χρονιάς, μη ξεχνάμε πως εμείς εδώ είχαμε και τον Ιανό, γενικά είχαμε πολλά προβλήματα στην πόλη.

-Για την εξέλιξη του περσινού πρωταθλήματος και αν η άνοδος ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε:
Σε καμία περίπτωση δεν ήταν τόσο εύκολα. Καταρχάς το πρωτάθλημα δε διεξήχθη ολόκληρο. Είχαμε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ. Ωστόσο όλες οι ομάδες ήταν δύσκολες ιδιαίτερα αυτές των μπαράζ. Για εμάς ήταν μειονέκτημα πως το πρωτάθλημα δε διεξήχθη κανονικά κι διακόπηκε από την τέταρτη αγωνιστική και έπειτα. Ενώ είχαμε μπει καλά στη σεζόν, ήρθε μια αδράνεια 3,5 και πλέον μηνών. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε προπόνηση. Έπειτα μπήκαμε στη διαδικασία να διεκδικήσουμε την άνοδο μέσα σε ένα γύρο, οπότε δεν υπήρχε περιθώριο λάθους.

Για τη θητεία του έως τώρα στην προεδρία της Αναγέννησης:
Το περσινό καλοκαίρι ανέλαβα τα ηνία της Αναγέννησης και ενώ η ομάδα είχε τερματίσει δεύτερη στην Α΄Ερασιτεχνική με τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Εν τέλει ο Απόλλων Μακρυχωρίου δε δήλωσε συμμετοχή και η ΑΣΑ πήρε το εισιτήριο για τη Γ΄Εθνική. Στην ουσία κερδίσαμε τρεις κατηγορίες σε μια μόλις σεζόν. Η αλήθεια είναι πως ευνοηθήκαμε από την αναδιάρθρωση και ακόμα πιο σημαντικό ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι. Με την παλαιά μορφή των κατηγοριών θα θέλαμε τρία χρόνια για να βρεθούμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Για τις διαφορές της Superleague 2 με τη Γ΄Εθνική:
Φυσικά δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Πλέον μιλάμε για επαγγελματισμό. Μπορεί η Αναγέννηση να είναι τεράστιο μέγεθος για τη Γ΄Εθνική, αλλά μιλάμε για ερασιτεχνική κατηγορία, όμως πλέον υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και χρειάζεται επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα.

Για το αν υπάρχει η τεχνογνωσία:
Η τεχνογνωσία υπάρχει και συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν δουλέψει και ξέρουν καλά την κατηγορία, για να κάνουμε κάτι καλό. Το σημαντικό βέβαια είναι να οργανωθούμε σωστά από την αρχή, ώστε να δουλέψει όλο αυτό.

Για το αν είναι εύκολη υπόθεση η κατάθεση της εγγυητικής και του μετοχικού κεφαλαίου:
Πρόκειται φυσικά για κάτι πολύ δύσκολο, καθώς δεν ήμασταν ήδη επαγγελματική ομάδα για να έχουμε ήδη το μετοχικό κεφάλαιο και να προχωρήσουμε. Θα δημιουργήσουμε μια νέα ΠΑΕ, υπάρχουν και προβλήματα από την παλιά ΠΑΕ, τα οποία σίγουρα θα συναντήσουμε μπροστά μας και η ομάδα πρέπει να χτιστεί από την αρχή.

Για το αν υπάρχουν χρέη από προηγούμενα χρόνια και αν είναι εύκολο να τα διαχειριστεί η διοίκηση:
Υπάρχουν χρέη ναι αλλά θεωρώ πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Για αυτό και προχωράμε μπροστά και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καινούριο και κάτι διαφορετικό. Το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτείται μεγάλο μπάτζετ, επομένως θα ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε αν είχαμε πολλά χρέη.

Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, που έχει ξεκινήσει δυναμικά:
Μπήκαμε έτσι γιατί έπρεπε έτσι να γίνει. Έπρεπε να οργανώσουμε διοικητικά πρώτα την ομάδα και μετά να μπούμε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με ποδοσφαιριστές. Θα κάνουμε κάποιες καλές επιλογές, αλλά έχουμε και κάποια παιδιά που μπορούν να σταθούν άνετα στη Superleague 2 και κάποιους ιδιαίτερα εξελίξιμους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα τους δώσουμε την ευκαιρία.

Για τη συμφωνία με τον Περικλή Αμανατίδη και τον Παύλο Μυροφορίδη:
Είναι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν αποδείξει με όσα έχουν πετύχει. Είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσουν και θα διαχειριστούν τη θέση την οποία κατέχουν.

Για το αν ο κόσμος είναι κοντά στην Αναγέννηση:
Θεωρώ πως ο κόσμος είναι δίπλα μας. Την περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει, αφού μόλις ξεκίνησε η σεζόν απαγορεύθηκε η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές λόγω των μέτρων, ο Ιανός έπληξε ολόκληρη την πόλη. Όχι πως ο κόσμος δεν ήθελε να βοηθήσει αλλά ήταν δύσκολο. Πιστεύω πως φέτος τα πράγματα θα αλλάξουν. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πιστεύω πως η Καρδίτσα «διψά» για ποδόσφαιρο και θέλουμε τη βοήθεια όλων για να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Για τις πρώτες ανακοινώσεις παικτών και που θα μπει ο πήχης:
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις παικτών. Δεν μπορώ να σας πω που ακριβώς θα φτάσουμε. Θα κινηθούμε σε νορμάλ πλαίσια, θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ο κόσμος της Καρδίτσας άνετα μπορεί να στηρίξει μια ομάδα στη Superleague 2 και εννοείται πως εγώ 100% θα συμμετέχω και θα βοηθήσω το όλο εγχείρημα. Δε θα κάνουμε υπερβολές, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και αν καταφέρουμε όλοι μαζί να συσπειρωθούμε και έρθει κάτι καλύτερο θα είναι το ιδανικό.