Θετικό ένα στα έξι rapid test στον οικισμό των ρομά στους Σοφάδες

Μαζικά rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον οικισμό των ρομά στους Σοφάδες από τον ΕΟΔΥ με πρωτοβουλία του Δήμου Σοφάδων, σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν το περασμένο Σάββατο.
Συνολικά λήφθησαν 191 δείγματα, από τα οποία τα 28 ήταν θετικά ( 14,6 %). Δηλαδή σχεδόν ο ένας στους έξι που προχώρησαν σε τεστ ήταν θετικός. Θετικοί εντοπίστηκαν 12 άνδρες και 16 γυναίκες. Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη δειγματοληψία είχαν θετικά ήταν 22 από τα 176 δείγματα (12,5 %).
Στη διαδικασία που έγινε υπό την επίβλεψη και το συντονισμό της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Θώμης Καφάση, οι κάτοικοι του οικισμού προσήλθαν μαζικά, ακολουθώντας τις υποδείξεις.

Αύριο Κυριακή, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid tests στην τοπική κοινότητα Φίλιας, όπου μπορούν ελεγχθούν δημότες και των  κοινοτήτων Δασοχωρίου, Μελισσοχωρίου, Αμπέλου, Αγίας Παρασκευής, Μαυραχάδων, Καππαδοκικού, Κέδρου, Λουτρού, Θραψιμίου, Λεονταρίου, Ανάβρας, Γραμματικού, Αχλαδιάς, Ασημοχωρίου αλλά και όποιος  κάτοικος άλλης περιοχής επιθυμεί.
Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, όσοι πολίτες προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους απαραίτητα την ταυτότητά τους, αποστέλλοντας SMS με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση τους.