Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Τυρναβου, στην είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, πρώην δήμαρχος Τυρναβου και υποψήφιος βουλευτής Θανασης Νασίκας.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος που άφησε τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία έφυγε πριν απο λίγο από τη ζωή. Ο Θανάσης Νασίκας τo τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας , πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όμως έχασε τη μάχη. Αγωνίστηκε πολλά χρόνια για τα προβλήματα της αγροτιάς και ως δήμαρχος Τυρνάβου 2003-2007 άφησε σπουδαίο έργο.

Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Θεωρείται από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, επί χρόνια πρρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, μόνιμο μέλος της πανθεσσαλικής των μπλόκων στη δεκαετία του -90 μαζί με τον επισηςαείμνηστο Γιάννη Πατάκη, το Βαγγέλη Μπούτα και το Θανάση Κοκκινούλη, χαρακατηρίστηκε ως ένας από τους στρατηγούς του καμπου, στις μεγαλειώδει κινητοποιήσεις την τριετία 1995-1998 και από εκείνους που βάδιζε με τα τρακτερ στην κοιλάδα των Τεμπών για να στήσει μπλόκα αψηφώντας τις αστυνομικές δυναμεις.

Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Με καταγωγή από τη Σμίξη Γρεβενών ο Νασολιας Θανάσης Νασίκας υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές μορφές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλία, ενώ παροιμιώδης εχει μείνει η φραση του «σε λίγα χρόνια θα σπέρνουμε στο θεσσαλικό κάμπο λαμπογιάλια!»

Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη βουλευτής με την Ελληνική Λύση, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, πήρε την έδρα του στη Λάρισα, ενώ υπήρξε παλιότερα υποψήφιος βουλευτης στη Λάρισα και με τη ΝΔ.

Η σύζυγος, η μητέρα, τα δυο του αγόρια, συγγενείς και φίλοι, αλλά και αγρότες που συμπορεύτηκαν μαζί του στα μπλόκα, θα τον αποχαιρετήσουν αύριο στον Τύρναβο.

Από την αγροτοσυνδικαλιστική δραση του Θανάση Νασίκα:

Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας