ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Στην εποχή της ταχύτητας, της υπερπροβολής και της ανάδειξης… ανύπαρκτων προσωπικοτήτων σε “είδωλα”, το παράπονο για κάποιους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που μεγαλούργησαν στη δεκαετία του ‘70 (και πιο παλια), είναι ότι… γεννήθηκαν σε “λάθος” ποδοσφαιρική εποχή!

Τότε που για να δεις τηλεοπτική εικόνα από τα Ελληνικά γήπεδα, ήταν τόσο δύσκολο όσο η αστροναυτική αποστολή στο διάστημα…
Κι όμως όσοι βίωσαν εκείνα τα χρόνια, είναι τόσο χορτασμένοι απο παραστάσεις, τις οποίες έχουν “φυλακίσει” στην καρδιά τους από ομάδες και παίκτες που θα μπορούσαν στη σημερινή εποχή να γράψουν ραψωδίες!

Η Καρδίτσα ανέδειξε πληθώρα άσων των γηπέδων από τις αλάνες και τις γειτονιές της…
Εναν εξ αυτών παρουσιάζουμε σήμερα: Ο λόγος για τον Θωμά Σιατήρα, τον “δαντελένιο εξτρέμ” του ΑΟΚ της δεκαετίας του ‘70 που θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα σε πρώτο επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι αν δουμε ποιοι παίζουν έξω σήμερα, γιατί όχι και σε ομάδα του εξωτερικού!
Οσοι τον είδαν να χορεύει στα ακατάλληλα τερέν εκείνης της εποχής, γνωρίζουν ότι τίποτα δεν είναι υπερβολικό απ’ αυτά που γράφουμε…

Στη τρομερή και φοβερή ομάδα του ΑΟΚ της εποχής ο Σιατήρας άφησε το στίγμα του στις αναμνήσεις χιλιάδων φιλάθλων που έζησαν τα αξεπέραστα εκείνα ποδοσφαιρικά απογεύματα…

Το απίστευτο ματς με τον Παναθηναϊκό του Μίμη Δομάζου τον Μάρτιο του ‘74 και η τρομερή του παρουσία του (ο ΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει κι έχασε 0-1 με μια σφαγιαστική διαιτησία και με γκολ που πετυχε και δεν μέτρησε!) προκάλεσαν το ενδιαφέρον των “πρασίνων” αλλά και άλλων μεγάλων ομάδων του κέντρου και της Θεσσαλονίκης!

Η μετακίνηση όμως παικτών τότε με τις συνθήκες που επικρατούσαν, ήταν απαγορευτική!
Ο Θωμάς Σιατήρας θα γράψει τα δικά του αξεπέραστα ποδοσφαιρικά “κονσέρτα” με τη φανέλα του ΑΟΚ και θα πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό Βόλου το 1979 όταν άρχισε να δύει το “αστρο” της “κυανόλευκης” ομάδας.
Θα παραμείνει στη Θεσσαλική πόλη δύο σεζόν, αφήνοντας κι εκεί, παρότι έμεινε λίγο διάστημα τη σφραγίδα του.

Θ’ ασχοληθεί στη συνέχεια για λίγο με την προπονητική τη δεκαετία του ‘80 και θα σταματήσει την ποδοσφαιρική του διαδρομή.
Ενας απίθανος ποδοσφαιριστής και πάνω απ’ όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος…

ΧΑΤ ΤΡΙΚ Μ’ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΧΙΟΝΙ…!!!

Ένα από τα επικότερα ντέρμπι του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη Βόλου που έγιναν ποτέ από καταβολής, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Θωμά Σιατήρα!
Στις 11 Ιανουαρίου του 1981για την πανίχυρη τότε Β’ Εθνική θα συναντηθούν στο ΕΑΚ του Βόλου οι δύο “αιώνιοι” αντίπαλοι με… ένα μέτρο χιόνι στον αγωνιστικό χώρο!

Το μάτς δεν αναβλήθηκε γιατί ήταν στο δελτίο του ΠΡΟΠΟ και όσοι πήγαν στο γήπεδο θα χουν να το διηγούνται στα… εγγόνια τους! Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά απο ένα “παρανοϊκό” ενενηντάλεπτο θα επικρατήσει με 4-3! Τα τρία από τα τέσσερα γκόλ θα πετύχει ο Θωμάς Σιατήρας στο 9’, στο 13’ και στο 61’!!! Το τέταρτο ο νεαρός τότε Γιώργος Καραμίχαλος, μετέπειτα παίκτης της Αναγέννησης με πέναλτι που κέρδισε ο Σιατήρας στο 46’

Η ΦΩΤΟ λίγο πριν την έναρξη του ασύλληπτου αυτού αγώνα. Πίσω από τον Σιατήρα ο θρυλικός αείμνηστος Τάκης Συνετόπουλος!!