Οι αρχές του Τόκιο ζήτησαν από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερες κλίνες για ασθενείς με covid-19 καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αντιμέτωπη με άνοδο των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Ο αριθμός των νέων, ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 που καταγράφηκαν στο Τόκιο το προηγούμενο 24ωρο ξεπέρασε τις 3.000, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Οι αρχές του Τόκιο ζήτησαν από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερες κλίνες για ασθενείς με covid-19 καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αντιμέτωπη με άνοδο των κρουσμάτων του κοροναϊού, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στο Τόκιο, όπου έχουν συρρεύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, έφτασε τις 1.429 χθες Δευτέρα, διπλάσιος σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων covid-19 που έχει ανακοινωθεί Δευτέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενώ ρεκόρ κρουσμάτων είχε ανακοινωθεί και την Κυριακή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες συνήθως είναι μειωμένος καθώς πραγματοποιούνται λιγότερα διαγνωστικά τεστ και οι αρχές της Ιαπωνίας αναμένουν με αγωνία τη σημερινή ανακοίνωση.

Όλο και περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία

Με τα νοσοκομεία να δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς, οι αρχές του Τόκιο επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών σε 6.406 από 5.967 που είναι τώρα, σύμφωνα με το TBS.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τη σύσταση των αρχών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τα νοσοκομεία θα πρέπει να μειώσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις και να περιορίσουν τις θεραπείες ασθενών.

Υγειονομικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η αυξημένη κινητικότητα, εποχικοί παράγοντες και η εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού ενδέχεται να οδηγήσουν σε άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 φέτος το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κιότο Γιούκι Φουρούσε είχε εκτιμήσει νωρίτερα ότι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στο Τόκιο ενδέχεται να φτάσει τις 2.000 τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι νοσοκομειακές κλίνες στην ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αν και ο εμβολιασμός ενισχύει την προστασία των πιο ηλικιωμένων, που είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να νοσηλευθούν, μόλις το 36% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Αρχικά η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιαπωνία προχωρούσε με βραδείς ρυθμούς, όμως τον προηγούμενο μήνα επιταχύνθηκε προτού αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα πριν λίγο καιρό.

Πολλοί Ιάπωνες επιθυμούσαν να αναβληθούν ξανά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή και να ακυρωθούν καθώς φοβόντουσαν ότι η άφιξη πολλών αθλητών και αξιωματούχων από όλο τον κόσμο ενδέχεται να επιδεινώσει την υγειονομική κατάσταση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 155 κρούσματα covid-19 μεταξύ αθλητών και άλλων.

Πηγή in.gr