Πέντε τουλάχιστον ιατρεία ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών του Βόλου κατέβασαν «ρολά» το τελευταίο διάστημα. Οι γιατροί ήταν ανεμβολίαστοι, επέμειναν να μην θέλουν να εμβολιαστούν και έτσι υποχρεωτικά πλέον ανέστειλαν τη λειτουργία των ιατρείων τους. Σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευαν με πρόστιμο.

Ειδικότερα, σε αναστολή εργασίας προχώρησαν τουλάχιστον πέντε ιδιώτες γιατροί στη Μαγνησία.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί, προτίμησαν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να μείνουν εκτός εργασίας, αφού οι κυρώσεις για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι αυστηρές.

Προς το παρόν οι έλεγχοι από το υπουργείο δεν έχουν ξεκινήσει, ωστόσο οι γιατροί και το προσωπικό τους θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα στην είσοδο του ιατρείου θα πρέπει να υπάρχει πινακίδα που αναφέρει πως το προσωπικό είναι εμβολιασμένο, ενώ νέες οδηγίες υπάρχουν και για τον τρόπο που θα πρέπει να προσέρχονται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν «κοπεί» από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δεν μπορούν δηλαδή να συνταγογραφήσουν φάρμακα σε ασθενείς, εκτός και αν αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Σημειώνεται πως ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ελέγχους καθώς δεν έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εμβολιασμού των μελών του.

Η αρμοδιότητα ελέγχου ανήκει στον ΕΟΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας είναι εγγραμμένοι 900 ιατροί εκ των οποίων οι 350 ανήκουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δηλαδή στο Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας κτλ.

Από τους 350 οι μη εμβολιασμένοι είναι επτά, με δύο από αυτούς να έχουν νοσήσει όμως πρόσφατα, ενώ από τους 900 συνολικά γιατρούς- μέλη του ΙΣΜ, οι μη εμβολιασμένοι είναι ελάχιστοι.

taxydromos.gr