Συνεχίζουν να αυξάνονται τα πτώματα που ξεβράζονται στις όχθες του Γάγγη, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια επικίνδυνη ​​αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Τη Δευτέρα τουλάχιστον 40 νεκροί ανασύρθηκαν από τον ποταμό. Αξιωματούχοι υγείας που εργάζονταν όλη τη νύχτα ανέκτησαν 71 πτώματα συνολικά, είπαν σήμερα αξιωματούχοι στην πολιτεία Μπιχάρ.

Οι αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την αιτία θανάτου.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των σωμάτων που επιπλέουν στον ποταμό προκαλούν οργή και εικασίες ότι η αιτία θανάτου είναι η COVID-19. Οι αρχές πραγματοποίησαν νεκροψίες την Τρίτη, αλλά είπαν ότι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την αιτία θανάτου λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των σωμάτων.

Περισσότερα πτώματα βρέθηκαν να επιπλέουν στον ποταμό την Τρίτη, τα οποία ξεβράστηκαν στην περιοχή Γκαζιπούρ στη γειτονική πολιτεία της Ουτάρ Πραντές. Η αστυνομία και οι ντόπιοι βρέθηκαν στην περιοχή, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό της Δευτέρας.

AP
Πτώματα στον Γάγγη

«Προσπαθούμε να μάθουμε από πού προέρχονται αυτά τα πτώματα. Πώς έφτασαν εδώ”, λέει ο Μάνγλα Πρασάντ Σινγκ, τοπικός αξιωματούχος.

Ένας κάτοικος της περιοχής λέει ότι οι ντόπιοι δεν είχαν αρκετό ξύλο για να αποτεφρώσουν τους νεκρούς τους στην στεριά.

«Λόγω της έλλειψης ξύλου, οι νεκροί «θάβονται» στο νερό», είπε. «Σώματα από περίπου 12-13 χωριά έχουν χαθεί στο νερό».

Το Μπιχάρ και το Ουτάρ Πραντές αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 καθώς οι λοιμώξεις στην Ινδία αυξάνονται ταχύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Την Τρίτη, η χώρα επιβεβαίωσε σχεδόν 390.000 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 3.876 ακόμα θανάτων. Συνολικά, η Ινδία έχει τον δεύτερουψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, με σχεδόν 23 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 240.000 θανάτους.

Με πληροφορίες από AP