Ισόπαλη η ΑΣΑ στη Θεσσαλονίκη με Απόλλωνα Πόντου (1-1) - video

Οπως συνέβη στο παιχνίδι με τον ΠΟΤ Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, κάπως έτσι και σ’ αυτό με τον Απόλλωνα Πόντου στο “καταραμένο” γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας, η Αναγέννηση έχασε μέσα από τα χέρια της τη νίκη!

Μια νίκη που θα την κρατούσε ζωντανή στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της super league 2, καθώς θα απειλούσε ακόμη και την πρωτοπόρο Βέροια που περνούσε χωρίς κόπο και αντίσταση την ίδια ώρα από το Βόλο και τον Ολυμπιακό!

Η Αναγέννηση απέναντι σ’ ένα συγκρότημα που δίνει μάχη για την παραμονή και αντιπαρέταξε το στοιχείο της δύναμης, κατάφερε να φθάσει στο γκολ με ένα υπέροχο σουτ του Τάσου Λαγού στο 39′ απο πλάγια θέση!

Παρά το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων, ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό στη συνέχεια, χωρίς να απειληθεί και τα πράγματα έγιναν καλύτερα γι’ αυτό στο 53′ όταν μετά από ένα… δολοφονικό τάκλιν στον Γκόλια (ευτύχημα που δεν τον έστειλε στο νοσοκομείο) ο Καλαϊτζίδης πήρε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες!

Αντί όμως η διαφορά στους αριθμητικούς συσχετισμούς να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην Αναγέννηση, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι “κιτρινόμαυροι” δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στη μία όλη κι όλη φάση που έγινε μπροστά από την εστία του Γκέκα στο 70′ με κεφαλιά του Ρούνεϊ, έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία να κάνουν το 1-2 με τον Πλέγα και τον Γκίνη, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Σταμόπουλου και παρά την προσπάθεια τους μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα!

Ετσι μοιραία ήλθε η ισοπαλία που τους αφήνει μακριά από την πρώτη θέση. Η στεναχώρια έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι θα μπορούσαν έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς να το πάρουν και να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μιλάμε βέβαια για μια καταπληκτική πορεία που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα της Καρδίτσας στο πρωτάθλημα ανταγωνιζόμενη μια  ομάδα που κατορθώνει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να περνάει ανώδυνο τρόπο απ’ όλα τα γήπεδα.

Tην ώρα δηλαδή που η Αναγέννηση, αλλά και η Λάρισα “σκοτώνονται” σε κάθε ματς η Βέροια στα περισσότερα κάνει… τουρισμό!!!

Επόμενη αναμέτρηση, αυτή του Σαββάτου στο σπουδαίο Θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Στάδιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Πάτι, Καλαϊτζίδης, Ρούνεϊ, Ενομό, Τσιμίκας (32’ Σουντουρά), Καλογέρης Κουακού, Αμαραντίδης, Ελλέ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ΄Γκέκας, Γκόλιας (90’ Πολίτης), Κουτρομάνος, Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Δημούτσος, Λαγός, Πλέγας (82’ Μπιανκόνι), Αθανασιάδης, Μπενγκόα (46’ Γκίνη), Μπραμπίγια (82’ Βιδάλ).

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από το παιχνίδι στη Νέα Ευκαρπία.