Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση από υγειονομικούς και εργαζόμενους του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου απηύθυναν χθες υγειονομικοί και εργαζόμενοι του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα στις 10.30 το πρωί στη Πλατεία Πλαστήρα της πόλης.
———-
Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των υγειονομικών ήταν… περιπετειώδης, καθότι ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καρδίτσας αυτό δεν κατέση εφικτό. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για άγνωστο λόγο (!) δεν επέτρεψε την είσοδο σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία, οπότε τα σωματεία και οι φορείς παραχώρησαν σε δηλώσεις μπροστά στη πύλη του Νοσοκομείου.
————-

Κατά την συγκέντρωσή τους οι εκπρόσωποι σωματείων και φορέων αναφέρθηκαν εκτενώς στα ζητήματα που ταλαιπωρούν εργαζόμενους του ΕΣΥ, αλλά και στις σημαντικές ελλείψεις τόσο του δημόσιου νοσοκομείου Καρδίτσας, όσο και των περισσότερων υγειονομικών υποδομών της χώρας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, κ. Έκτορας Γάζος, αναφέρθηκε αρχικά στην απόφαση της διοίκηση του Νοσοκομείου να μην δώσει την άδεια σε συνδικαλιστές, όργανα και εργαζόμενους να παραχωρήσουν μία συνέντευξη τύπου. Αντί αυτού, όπως είπε ο κ. Γάζος οι φορείς αρκέστηκαν σε μία σύντομη συγκέντρωση ξανά στην είσοδο του ιδρύματος. «Μία ενιαία κατεύθυνση διαπερνά τους αγώνες των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων και των άνεργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες. Μία όμως κατεύθυνση διαπερνά και την εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο αυτής της κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων με στόχο τα κέρδη των λίγων και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στην υγεία προκύπτει προώθηση ιδιωτικοοικονομικών συμφερόντων και κριτηρίων με τον ασθενή πελάτη και τον εργαζόμενο ως λάστιχο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γάζος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα.