Με ανακοίνωσή της η “Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” και με φωτογραφίες, καταγγέλει ότι εν μέσω πανδημίας συνεχίζονται οι εργασίες καταστροφής στα βουνά μας για την δημιουργία υποσταθμού και γιγάντιων ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εν μέσω καραντίνας συνεχίζουν αμείωτα την καταστροφή
Eλάχιστος χρόνος πέρασε από την καταστροφική πλημμύρα στο νομό Καρδίτσας και κανείς στο λόμπι της «πράσινης ανάπτυξης» δεν φαίνεται να προβληματίστηκε για τις επιπτώσεις που έχει η άγρια εκμετάλλευση των βουνών, των ποταμών και συνολικά η λεηλασία της φύσης.
Η πανδημία έφερε με αρκετά σαφή τρόπο στην επιφάνεια.: «Τι είδους κόσμο θέλουμε;». Ενός κόσμου που αποδείχθηκε ανοχύρωτος απέναντι σε μια τόσο στοιχειακή δομή, όπως ένας RNA ιός . Σημαντικό λόγο στη δημιουργία και την εξάπλωση της πανδημίας έπαιξε η εμπορευματοποίηση, η καπιταλιστική βιομηχανοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής αλλά και της φύσης, η εκμετάλλευση χωρίς έλεος των ανθρώπων, της εργασίας και της δημιουργικότητάς τους, των πλουτοπαραγωγικών πόρων της γης , από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις .
Οι φωτογραφίες (ΠΡΙΝ κ ΜΕΤΑ) (όπως επίσης και από δω https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=172037197873384&id=104679907942447 ) είναι από το ξεκίνημα των εργασιών τον Οκτωβρη 2020 της «ΔΕΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε» κατασκευής συνοδών έργων βιομηχανικής εγκατάστασης παραγωγής αιολικής ενέργειας , υποσταθμού μέσης τάσης, στη θέση «Διάσελο – Προφήτης Ηλίας» (ή «Σταυρός»), των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας (γνωστό και ως «αιολικό Τυμπάνου»). Το έργο ουσιαστικά συνιστά την έναρξη του κύκλου εργασιών για την εγκατάσταση αιολικών στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων. Έργο το οποίο συνεχίζεται και στις μέρες μας καταστρέφοντας την περιοχή και γεμίζοντας το περιβάλλον με μπάζα συμπληρώνοντας το ‘’έργο ‘’ του Ιανού.Στην κατεύθυνση της καταστροφής και της λεηλασίας της περιοχής συνέβαλαν διευκόλυναν έστρωσαν το έδαφος με τις αποφάσεις τους και οι υπηρεσίες του κράτους ,Δασαρχείο Καρδίτσας και Μουζακιου καθώς και η Πολεοδομία του Δήμου Καρδίτσας. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι προϊστάμενοί τους και οι τοπικοί δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες, βρέθηκαν για ακόμη μία φορά, στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των εταιρειών στο όνομα της νομιμότητας των έργων. . Ο αγώνας ενάντια στην μετατροπή των ορεινών όγκων σε ισοπεδωμένα βιομηχανικά νεκροταφεία, είναι ένας αγώνας ενάντια σε θεσμούς, κράτος, κυβερνήσεις ,εταιρείες και το πλαίσιο θηλιά που ονομάζουν νομιμότητα. Είναι όμως ένας αγώνας κοινωνικά δίκαιος και για αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τη νίκη.
Η υπεράσπιση των βουνών, του φυσικού είναι υπόθεση όλων .
Τα Άγραφα δεν έμειναν απάτητα ούτε με παρακάλια, ούτε με δοσοληψίες, ούτε με συμβιβασμούς. Έμειναν απάτητα με σκληρούς αγώνες. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στα σχέδια τους. Μαζικά και μαχητικά να βρεθούμε στην πόλη και στο βουνό μπλοκάροντας οποιαδήποτε διαδικασία συνεισφέρει διευκολύνει τη σχεδιαζόμενη καταστροφή».
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ