«Καμπανάκι κινδύνου» για νέες πλημμύρες από την ΕΟΑΣΚ

*Ζητά άμεσα να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης και θωράκισης των καλλιεργειών * Οι αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση νέων πλημμυρικών φαινομένων στις εκτάσεις που έχουν σπαρθεί με χειμερινά σιτηρά, κρούει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.
Υπογραμμίζει ότι δεν έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων που προκλήθηκαν σε αναχώματα και άλλες υποδομές, γεγονός που καθιστά ορατό των κίνδυνο νέων πλημμυρών σε αγροτικές εκτάσεις σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν μέλη της Διοίκησης της ΕΟΑΣΚ, κάλεσαν την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους να προχωρήσουν άμεσα στις εργασίες αποκατάστασης που θα αποτρέψουν νέες καταστροφές και παράλληλα θα εξασφαλίσουν την άρδευση των καλλιεργειών τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Η συνέντευξη έλαβε χώρα με όλα τα απαιτούμενα μέτρα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» και στις αποζημιώσεις που δεν έχει λάβει ακόμη πλήθος αγροτών, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού.
Δράσεις τις επόμενες ημέρες
Παράλληλα σημείωσε ότι οι αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει σκληρή μάχη. «Αρνούμαστε τη λογική κόστους- οφέλους στην υγεία που κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τα αντιπλημμυρικά έργα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Όπως τονίστηκε από τον κ. Τζέλλα και τον κ. Γιάννη Τσιούτρα, την Πέμπτη, ημέρα απεργίας, στις 11 το πρωί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά η ΕΟΑΣΚ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας. Παράλληλα μετά από προγραμματισμένα ραντεβού, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για τα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις, στη ΔΕΗ για τις απειλές διακοπής της ηλεκτροδότησης και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Νωρίτερα σήμερα το πρωί έλαβε χώρα πρωτοβουλία στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.