Η ζωή άρχισε να κυλάει πάλι πάνω στα ερείπια. Οι πληγές όμως παραμένουν ορθάνοιχτες! Τούτες τις ώρες αυτά που προέχουν είναι η αλληλεγγύη αλλά ταυτόχρονα και διεκδίκηση να αποζημιωθούν σε πραγματικά νούμερα οι άνθρωποι που καταστράφηκαν…

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των Καρδιτσιωτών κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από ορατό τις τελευταίες ημέρες.

Υπάρχουν πολλοί εθελοντές, συλλογικότητες και απλοί Καρδιτσιώτες που με συγκινητική προσπάθεια καλύπτουν τα κενά της πολιτεία και στέκονται δίπλα στους Καρδιτσιώτες!
Το “Δίκτυο Καρδίτσας αλληλεγγύης και αγώνα για την υγεία και την ελευθερία” είναι μια απο τις συλλογικότητες που όχι μόνο στέκεται δίπλα στον κόσμο που υποφέρει με συνεχείς καθημερινές δράσεις, αλλά με ανοιχτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο οργάνωσε και την πρώτη διαδήλωση την περασμένη Παρασκευή.

Απαιτώντας άμεσα αποζημιώσεις στο εκατό τοις εκατό της ζημιάς των κατεστραμμένων Καρδιτσιωτών.

Διώχνοντας μάλιστα το “πέπλο της κατάθλιψης” που απλώθηκε στην Καρδίτσα τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή και δείχνοντας τον μοναδικό δρόμο που είναι η διεκδίκηση.

Το “Δίκτυο” προχθες βρέθηκε στις φτωχογειτονιές της Καρδίτσας (Καμινάδες, Σεισμόπληκτα, Σαμαροπούλου) και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “έφερε στις πληγείσες κατοικίες πολλά χαμόγελα. Δικά μας και δικά τους. Γίναμε ένα…”

Οι δράσεις συνεχίζονται και πυκνώνουν, όπως και το κύμα απαίτησης και διεκδίκησης.

Οι φωτογραφίες είναι απο τη διαδήλωση της Παρασκευής στο κέντρο της Καρδίτσας.