Θα ξεπεράσει η μέγιστη τους 43 βαθμούς Κελσίου ίσως και τους 44 στο θεσσαλικό κάμπο, την Πέμπτη και την Παρασκευή ανέφερε στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο Καρδιτσιώτης μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει οι αγρότες να αποφύγουν τις προσεχείς ημέρες τις εργασίες στα χωράφια τις μεσημεριανές ώρες γιατί ο δείκτης δυσφορίας λόγω και της αυξημένης υγρασίας (συννεφόκαμα) θα είναι μεγάλος.

Ο κ. Καντερές, ανέφερε ακόμη πως οι ελάχιστες θα είναι τη νύχτα πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου και αυτό θα αυξήσει τη δυσφορία, ενώ πάντα το πρώτο κύμα καύσωνα καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός είναι άμαθος ,μας ταλαιπωρεί περισσότερο. Τέλος ο κ. Καντερές προέβλεψε πως αυτός ο πρώτος καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, ενώ από Τετάρτη περιμένουμε νέο κύμα καύσωνα που θα δώσει πάλι «40άρια» στη Θεσσαλία.

Τέλος αναφερόμενος στο φαινόμενο mammatus, που προέρχεται από την Ιταλική λέξη mamma που σημαίνει μαστός, ανέφερε πως σε όλο το θεσσαλικό κάμπο είχαμε στα κατώτερα στρώματα αυξημένες θερμοκρασίες πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πλέγμα νεφών, που όταν στα ανώτερα στρώματα συναντήσει ψυχρές αέριες μάζες τότε μας δίνει μεγάλες σε εύρος καταιγίδες, όπως συνέβη το απόγευμα της Κυριακής πάνω από τον κάμπο της Καρδίτσας, που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες.