Με υψηλούς στόχους και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η φετινή διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ πετυχημένης περυσινής εκδήλωσης η οποία οδήγησε σε πρωτιά της Καρδίτσας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ 3.134 πόλεων που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Η πρωτιά αυτή έφερε και τη βράβευση της πόλης σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο μέγαρο υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Τετάρτη 16/09/2020

Πρωί
Τελετή έναρξης
09.00-13.00 Θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το Τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.
11.00 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας με την επιμέλεια του Δήμου Καρδίτσας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καρδίτσας, το 3ο & 8ο Δημοτικό Σχολείο, το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αφετηρία το σπίτι του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας στην οδό Λ.Σακελλαρίου και τέρμα η κεντρική πλατεία Ελευθερίας.
– Ομιλία και δημόσια υπογραφή της Χάρτας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από το Δήμαρχο.
– Γνωριμία με τον EDGAR τη μασκότ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
– Συμμετοχή του “SOS BEE” με περίπτερο στην κεντρική πλατεία με αναφορά στην ηλεκτροκίνηση και παρουσίαση της μασκότ “BEElectra”.

09.00-13.00 Ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου σε δημοτικά σχολεία της Καρδίτσας, από τον υπεύθυνο υπάλληλο του Δήμου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας
13.00 «Ποδηλατώ με τον Δήμαρχο», ποδηλατοβόλτα των υπαλλήλων του Δήμου, με τον Δήμαρχο, καφές και συζήτηση στο Άλσος Παυσιλύπου.
Απονομή από τον Δήμαρχο, των βραβείων του πανελλήνιου διαγωνισμού «Με ποδήλατο στη δουλειά» στην ομάδα του Τμήματος Προμηθειών Υλικών, Εξοπλισμού, Υπηρεσιών, για την διάκρισή τους στο διαγωνισμό.

Απόγευμα
18.30 Ομαδική προπόνηση – αερόβια άσκηση και ενημέρωση για τα μυστικά του Μαραθωνίου δρόμου, στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, από τον Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας