Κατάθεση στεφάνων για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από μαθητές σχολείων της πόλης Καρδίτσας.

Σύσσωμος ο μαθητικός κόσμος κατέθεσε στεφάνια στο άγαλμα «Καραϊσκάκη» επί της οδού Καραϊσκάκη, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των πεσόντων, παρουσία πλήθους κόσμου, του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Σωκράτης Παππάς, ανέφερε ότι όλοι αισθανόμαστε περηφάνια και αισιοδοξία. «Δύο ολόκληρα χρόνια η πανδημία δεν επέτρεψε στη μαθητιώσα νεολαία να γιορτάσει όπως αξίζει την 25η Μαρτίου.

Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την νέα αρχή του νέου Ελληνικού κράτους. Η 25η Μαρτίου συμβολίζει την απελευθέρωση και την δυνατότητα εμείς οι Έλληνες να ζούμε με ευμάρεια και ευημερία. Ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν και είμαστε εμείς ελεύθεροι», κατέληξε ο κ. Παππάς.

25 Μαρτίου 2022

Ώρα 07:30 π.μ.

-Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ.

-Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 11:15 π.μ.

-Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 11:00 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:10 π.μ.

-Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Κωσταντή Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 11:30 π.μ.

-Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του Ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, τον κ. Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, τον εκρπόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις, Συλλόγους και φορείς.

Ώρα 12:00 μ.μ.

-Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Ώρα 17:30 μ.μ.

-Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων.

Ώρα 18:30 μ.μ.

-Υποστολή σημαίας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα.