Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και φθηνό ρεύμα ζητούν οι αγρότες

Φθηνό ρεύμα για την αγροτική παραγωγή και τα νοικοκυριά, καθώς και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ζητούν οι αγρότες, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα το πρωί σε κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ.

Τα εκκαθαριστικά των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που καταφθάνουν τις ημέρες αυτές, έχουν προκαλέσει… ηλεκτροσόκ και αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο του Νομού, κάνοντας δυσβάστακτο το ήδη επιβαρυμένο κόστος παραγωγής από τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο και τα αγροεφόδια.

Μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη που έχει συγκαλέσει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, όπου θα τεθούν οι βάσεις για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους από το νέο έτος. Νωρίτερα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα», ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής κάνοντας λόγο για ένα υπέρογκο «χαράτσι» στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που προβληματίζει τους αγρότες και θα τους αναγκάσει να μη καλλιεργούν την επόμενη χρονιά.

«Διεκδικούμε από τη κυβέρνηση άμεσα κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, να προβεί σε μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στον αγροτικό τομέα, στις γεωτρήσεις και στα παρόχθια, όσο και στα νοικοκυριά μας, καθώς ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και δεν θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το κοστολόγιο», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα