Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια ετοιμάζουν έμποροι και επαγγελματίες

Το ζήτημα των υψηλών ανατιμήσεων σε καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης μπήκε στο… μικροσκόπιο των εμπόρων και επαγγελματιών σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σωματεία σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Οι επαγγελματίες προσανατολίζονται σε νέες δράσεις για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στη διοργάνωση κινητοποίησης με τα αυτοκίνητα εντός των ημερών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ομοσπονδία ΕΒΕ Καρδίτσας, Εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, ο Σύλλογος Εικόνας και Ήχου Καρδίτσας, τα σωματεία Αρτοποιών, Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Οπωροπωλών, Ιδιοκτητών Ταξί, Ηλεκτρολόγων και Επιπλοποιών Ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Αισθητικών, Κουρέων Κομμωτών Κομμωτριών Ν. Καρδίτσας και η Ένωση Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας – Άγιος Φανούριος.

Σε δηλώσεις του στο «ΝΑ», μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, κ. Παναγιώτης Τζόκας, ανέφερε ότι σκοπός της σύσκεψης είναι να αποφασίσουν σωματεία, σύλλογοι και ενώσεις επαγγελματιών τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. «Οι κινητοποιήσεις θα αφορούν για την υψηλή φορολογία και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε στα μαγαζιά μας, καθώς τώρα έχουν αυξηθεί παραπάνω λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζόκας.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι έμποροι και επαγγελματίες ζητούν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). «Αποτελεί έναν φόρο άδικο για τα δικά μας κοινωνικά στρώματα. Εξαρτόμαστε από το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, από το φυσικό και από το ρεύμα. Όλοι στα μαγαζιά έχουμε αντικρίσει υπέρογκους λογαριασμούς, τους οποίους αδυνατούμε πλέον να πληρώσουμε. Βεβαίως, αδυνατούμε να μετακινήσουμε και τα συγκεκριμένα ποσά στα προϊόντα ή στον πελάτη μας. Επίσης, απευθυνόμαστε στον αγρότη, ο οποίος είναι πλέον σε αδιέξοδο. Ο ίδιος αδυνατεί να σπείρει τα χωράφια του», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζόκας. Τέλος, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες από όλους τους φορείς και επαγγελματίες, ώστε τα μέλη τους να συσπειρωθούν στις ερχόμενες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.