Κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή από τους αγρότες στην Καρδίτσα (βίντεο)

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΟΑΣΚ

Αυτοκινητοπομπή με τα αγροτικά αυτοκίνητα και με τη συμβολική συμμετοχή τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης στην Καρδίτσα αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτιών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Αρχικά τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στο χώρο της εμποροπανήγυρης απ’ όπου θα αναχωρήσουν στις 11 το πρωί η πομπή. Η αυτοκινητοπομπή, στην κεφαλή της οποίας θα βρίσκεται εκτός απροόπτου τρακτέρ, θα εισέλθει στο κέντρο της πόλης.

Όπως τόνισε η διοίκησή της ΕΟΑΣΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, τα τρακτέρ βρίσκονται εδώ και ημέρες στις πλατείες χωριών. Οι αγρότες εντείνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας λύσεις και παράλληλα με την μεθαυριανή κινητοποίηση επιδιώκουν να ασκήσουν περαιτέρω πίεση, καθώς υπάρχει πιθανότητα συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ κατήγγειλαν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τους συνάντησε για 2-3 λεπτά στο δρόμο, παρά το γεγονός όπως λένε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση μετά τη σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Κιέριον».
«Τα προβλήματα δεν λύνονται σε 2-3 λεπτά» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας και αναφέρθηκε στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι εντός της εβδομάδας θα έχουν ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για να τους θέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.