Κινητοποίηση σε διόδια και ΠΑΘΕ, εν αναμονή του αιτήματος για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο

Με τον Δημ. Κουτσούμπα αρχίζουν οι επισκέψεις πολιτικών αρχηγών στο μπλόκο

Σε ανοιχτή συγκέντρωση πάνω στην ΠΑΘΕ και συμβολικό αποκλεισμό του εθνικού δικτύου θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ όμοιες κινήσεις θα πραγματοποιήσουν και τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, σε μία προσπάθεια να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να ασκήσουν πιέσεις για επίλυση των προβλημάτων τους.

Περισσότερα από 32 μπλόκα έχουν στηθεί σε όλη την επικράτεια, με αυτό των Θεσσαλών αγροτών να μετρά σχεδόν δύο εβδομάδες και να αποτελεί το σημείο αναφοράς των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Χθες το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας κατευθύνθηκαν προς τα διόδια του Μοσχοχωρίου, όπου μοίρασαν φυλλάδια προς τους διερχόμενους οδηγούς και άνοιξαν συμβολικά τις μπάρες για να υπάρχει ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Σήμερα το απόγευμα, με την επίσκεψη του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο μπλόκο ξεκινά ο κύκλος των επαφών των αγροτών με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, τους αρχηγούς των οποίων έχουν καλέσει σε διάλογο, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να βρεθεί στο μπλόκο και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Εχουν απαντήσει θετικά για επίσκεψη στα μπλόκα και ο πρόεδρος του Μέρα-25 Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα οι αγρότες έχουν αποστείλει αιτήματα και προς τους άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Σκέρτσο για να οριστεί συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει στην πανελλαδική των μπλόκων και αναμένουν απάντηση.