Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργιακής κινητοποίησης.
Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και άλλα σωματεία της Καρδίτσας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματά που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και για τις «μεταρρυθμίσεις» τις οποίες θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, οι οποίες στοχεύουν στη μετατροπή των νοσοκομείων και «δημόσιων μονάδων υγείας» σε επιχειρήσεις.

Όπως τονίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, τη στιγμή που οι μονάδες στενάζουν κάτω από τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμους γιατρούς, η κυβέρνηση όχι μόνο δε λέει κουβέντα για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, αλλά συνεχίζει την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό. Παραθέτουν ως κορυφαίο παράδειγμα στο νοσοκομείο Καρδίτσας την παιδιατρική κλινική που αδυνατεί να εφημερεύσει ολόκληρο το μήνα.

Παράλληλα μιλούν για εργασιακή ομηρία ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί, όπως και το υπόλοιπο προσωπικό με συμβάσεις όπως οι επικουρικοί νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, το προσωπικό σε καθαριότητα και φύλαξη.
«Θέλουμε να ασκούμε την ιατρική με επιστημονικά κριτήρια και όχι να κόβουμε εξετάσεις και θεραπείες αναγκαίες, για να μειωθεί το κόστος και να στοιχίζει πιο φθηνά ο ασθενής. Θέλουμε να ζούμε από το μισθό μας. Γιατί αρνούμαστε το εισόδημα μας και η επιστημονική μας εξέλιξη να εξαρτώνται από τα έσοδα που θα εξασφαλίζει το νοσοκομείο από τους ασθενείς – πελάτες» σημειώνουν.