Κινητοποίηση υγειονομικών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Με τη συμπαράσταση εκπροσώπων φορέων

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, ζήτησαν οι Καρδιτσιώτες υγειονομικοί στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου.
Στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για το δημόσιο σύστημα υγείας, οι γιατροί του νοσοκομείου Kαρδίτσας και των κέντρων υγείας, μαζί με τους εργαζόμενους και με τη συμπαράσταση εκπροσωπών από συλλογικότητες, σωματεία, συλλόγους και φορείς, προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη λήψη των μέτρων αυτοπροστασίας για τον περιορισμό διασποράς της νόσου.

Οι γιατροί μεταξύ άλλων ζητούν την ενίσχυση του συστήματος υγείας και τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα διεκδικούν:

· Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

· Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Πλήρες ωράριο και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

· Είμαστε αντίθετοι στο μπάλωμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με τις μετακινήσεις από την ΠΦΥ, η οποία με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται περαιτέρω.

· Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

· Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

· Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

· Διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με επαφές με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.