Κινητοποιήσεις από τους παραγωγούς αλλά με ανοιχτή κανονικά τη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας

Σε κινητοποίηση θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς στην Καρδίτσα αντιδρώντας στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η λαϊκή αγορά πάντως θα λειτουργήσει κανονικά.

Το Σωματείο παραγωγών οπωρολαχανικών Ν. Καρδίτσας, όπως επισήμανε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος κ. Άρης Πολυγένης,  θα διανείμει το πρωί ενημερωτικό υλικό. Στη συνέχεια θα λάβει χώρα συγκέντρωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς και κατόπιν κινητοποίηση στο Δημαρχείο και την Περιφερειακή Ενότητα. Οι παραγωγοί θα καταθέσουν υπόμνημα στο Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας να πάρουν θέση στο θέμα του προωθούμενου νομοσχεδίου που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολυγένης, το Σωματείο αποφάσισε να προχωρήσει στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, συναισθανόμενο τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών και των παραγωγών. «Σε αντίθεση με άλλες περιοχές, η λαϊκή αγορά της Καρδίτσας είναι μία και εβδομαδιαία. Είναι πρακτικό το ζήτημα και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και οι παραγωγοί  προχωράμε σε πρώτη φάση στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων.