Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι από Πέμπτη 26.03.2020 έως και Σάββατο 25.04.2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.
Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ από την Κυριακή σύμφωνα όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ήταν ανοιχτά στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Παπαθανάσης: «Κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή»

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Σε ότι αφορά την διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Τέλος υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Πηγή: iefimerida.gr