Με έναν βαθμό στις αποσκευές της γύρισε από τη Θεσσαλονίκη η Αναγέννηση και το παιχνίδι με τον ΠΟΤ Ηρακλή που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Ωστόσο, για να φθάσουμε σ’ αυτή την εξέλιξη έγιναν πάρα πολλά και το κεντρικό συμπέρασμα που προκύπτει κατά τη γνώμη μας, είναι ότι η Αναγέννηση έχασε μέσα από τα χέρια της μια μεγάλη νίκη!

Κι αυτό γιατί όλα στην χθεσινή αναμέτρηση ξεκίνησαν με ιδανικό γι’ αυτή τρόπο!
Μόλις στο 3’ από ένα όμορφο κλέψιμο της μπάλας ο Γκίνη κέρδισε πέναλτι, αλλά και την αποβολή του αντιπάλου!

Ευστόχησε με ψύχραιμο τρόπο, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Καρδίτσα και όλα εξελίσσονταν εξαιρετικά καθώς “πελαγωμένος” εκείνο το σημείο Ηρακλής δεν είχε λύσεις και το 0-2 ήλθε κοντά σε δύο ακόμη περιπτώσεις με τον Γκίνη και τον Μπραμπίγια!

ΕΒΓΑΛΕ… ΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΤΗΣ!
Κι όμως, τα πράγματα ήρθαν ανάποδα καθώς η Αναγέννηση κατόρθωσε να ρίξει μια… κλωτσιά στην “καρδάρα” και να χάσει το εξαιρετικό αυτό πλεονέκτημα.
Αντί να απαντήσει με αυτοπεποίθηση στην απεγνωσμένη αντίδραση των γηπεδούχων, δέχθηκε το φθηνό γκολ της ισοφάρισης λίγο αργότερα από στημένο και κεφαλιά του Kάκκου (18′) και σα να μην έφθανε αυτό πέταξε στα σκουπίδια και το αριθμητικό πλεονέκτημα με ένα λάθος του Λαρέα που πήρε σε λίγα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε!

Μπορούμε, δηλαδή να πούμε ότι η νίκη χάθηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου η Αναγέννηση θα μπορούσε έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα να “καθαρίσει” το ματς και μάλιστα εύκολα.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Δεν συνέβη αυτό μ’ αποτέλεσμα η κατάσταση να ισορροπήσει και πλέον να εξελιχθεί η συνέχεια με άλλους όρους!
Το 1-2 δεν ήλθε ούτε σε μια εξαιρετική φάση του Μπραμπίγια στο 49’ που μόνος του από αριστερά έσπασε τη μπάλα στο… “πουθενά”, ενώ στη συνέχεια η πιο ξεκούραστη και φρέσκια ομάδα της Θεσσαλονίκης έψαξε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει σε δυο μεγάλες φάσεις. Στο 56’ όταν ο Τόσκας σουταρε και ο Γκέκας γλίτωσε την εστία του και στο 73’ σε μια μεγάλη φάση όπου ο Αλεξιτς μετά από όμορφη σέντρα του Κάκκου με κεφαλιά εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Οπως γράφουμε σε άλλο σημείο που μένει ως πιο πικρή γεύση είναι η τρομερή ευκαιρία που χάθηκε στο τέλος! Σ’ ενα ανεπανάληπτο τετατετ μετά απο καταπληκτική προσπάθεια που “εσπασε” το τεχνητό οφσάϊντ των γηπεδούχων, οι Γκίνη, Μπιανκόνι και Κουτσιανικούλης έχασαν και οι τρεις μαζί μια ευκαιρία απίστευτη!!!

Ωστόσο αν τη βγάλουμε από το “κάδρο” θα δούμε ότι αν κάποια ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεγαλύτερη “φλόγα” ήταν ο Ηρακλής. Η Αναγέννηση είχε προβλήματα κυρίως αυτοπεποίθησης αφού δεν κατάφερε να βγάλει την προσωπικότητά της στο γήπεδο, ενώ και η κούραση ήταν εμφανής.

Οπως σωστά λένε ομως, το ποδόσφαιρο είναι στιγμες που μπορεί να διαμορφώσουν το κλίμα. Αν εκεί γινόταν το γκολ στο τελος σήμερα το κλίμα θα ήταν διαφορετικό. Τα “αν” δεν γράφουν την ιστορία, οπότε άλλος δρόμος από το να κοιτάξουν όλοι μπροστά δεν υπάρχει…

• Σε επόμενη ανάρτηση η ανάλυση των δεδομένων που διαμορφώνονται και ποια θα είναι η εξέλιξη.

• Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ οπως μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ