19 ακόμη κρεβάτια ΜΕΘ-covid άνοιξαν χθες ή ανοίγουν σήμερα στα νοσοκομεία της υγειονομικής μας περιφέρειας, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση που δέχονται από ασθενείς, οι οποίοι διπλασιαζονται καθημερινα σε χέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωε στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας ο διευθυντής της Εντατικής στο ΓΝΛ Αόστολος Κομνός.

Συγκεκριμένα χθες ανοιξαν 6 κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Καρδίτσας, 4 ακόμη ανοίγουν στο Βόλο, άλλα 4 την Τετάρτη στο ΓΝΛ και 5 στη Λαμία.

Πλέον αν χρειαστεί θα έχουμε και σχεδιασμό έκατακτης ανάγκης, σημείωε ο κ. Κομνός, όπως τη μετατροπή της Ουρολογικής  τις προάλλες σε μονάδα covid . Απαιτουται ωστόσο αναπνευστήρες για να μετατραπούν και άλλα κρεβάται σε ΜΕΘ και για τούτο πρέπει να συνδράμουν ιδιώτες δωρητές μιας και η πολιτεία μπλέκει στις χρονοβόρες , γραφειοκρατικές διαδικασίες των διαγωνισμών. Πέρα από τα μηχανήματα ομως κατεληξε χρειαζόμεστε και γιατρούς και νοσηλευετές να υποστηρίξουν αυτά τα νέα κρεβάτια.

Σε ότι αφορά τυς νοσηλευτές σύμφωνα με τα όσ υποστήριξε ο Λάμπρος Τσάπαλης μέλος του ΔΣ εργαζομένων στο πανεπιστημιακό και ατιπροεδρος του πανελλήνιου συλλόγου τραυματιοφορεων, έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στο πανεπισημιακό παω από 50 νοσοκόμοι και νοσοκόμες που λείπουν σε αυτή τη φαση από τις οργανικές τους θέσεις, με αποτέλεσμα να πιέζονται οι εναπομείναντες

Αυτό που ανησυχεί τους υγειονομικους είναι το γεγονός ότι η Λάρισα επιμένει σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Χθες ήταν 110, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακοπουλος ανεφερε πως αν σήμερα Τρίτη, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη δούμε κατω από 100 κρο΄σματα τότε σημαίνει πως αρχίζει η ύφεση της πανδημίας στη Λάρισα…