Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο, οι ισραηλινοί εργαζόμενοι μπορούν να προσέρχονται στις εργασίες τους χωρίς μάσκες.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ήρε την Τρίτη την οδηγία για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid-19 υποχωρούν.

Μάσκες δεν απαιτούνται πλέον ούτε στα σχολεία, αναφέρει το Reuters. Θα παραμείνουν υποχρεωτικές μόνο για ανεμβολίαστους ασθενείς και εργαζομένους στα νοσοκομεία, για τους επιβάτες των αεροπλάνων και όσους βρίσκονται καθ’ οδόν για αποκλεισμό σε καραντίνα.

Τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι στη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφεται σε ημερήσια βάση το πολύ ένας θάνατος από Covid-19, ενώ τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονται επίσης σε πτωτική πορεία.

Το 55% των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα κινήθηκε με θεαματική ταχύτητα χάρη στη συμφωνία που εξασφάλισε το Ισραήλ με την Pfizer για την παροχή εμβολίων με αντάλλαγμα τη συλλογή δεδομένων για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού δεν αυξήθηκε σημαντικά μετά την επέκταση των εμβολιασμών στα άτομα 12-15 ετών, ένδειξη ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν είναι τόσο πρόθυμη να εμβολιαστεί.

Πηγή : in.gr