Την ανησυχία των ειδικών για τις ημέρες των εορτών και ειδικά στα ρεβεγιόν, μετέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου

Καμπανάκι κινδύνου για τις ημέρες των εορτών όπου μπορεί να υπάρχουν συγκεντρώσεις σε σπίτια για τα ρεβεγιόν, χτύπησε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ.Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση στους πολίτες να μην συγκεντρωθούν στα σπίτια για τον εορτασμό, πλην των στενών οικογενειών, καθώς όπως είπε ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει σε μία οικογένεια, μπορεί να γίνει διασπορά και έτσι να αυξηθούν τα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα τόνισε ότι και μάσκες να φορούν όλοι κατά τη διάρκεια του γλεντιού, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μόλυνσης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι ισορροπίες στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως εύθραστες. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που θα καμφθεί η επιδημία στη χώρα μας μετά τις εορτές είναι πιθανό ένα 3o lockdown. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: Κορονοϊός: Φόβοι για 3ο lockdown μετά τις γιορτές αν αυξηθούν τα κρούσματα
Σε μόλις 8 λεπτά

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με την καθηγήτρια κ.Παπαευαγγέλου ότι η μετάδοση μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα σε 8 λεπτά.
Όπως περιέγραψε, η συνύπαρξη σε ένα ρεβεγιόν πολλών ατόμων μπορεί να είναι πηγή διασποράς του ιού. Μάλιστα “σε μόλις 8 λεπτά μπορεί να γίνει η διασπορά αν πιάσουν οι παραβρισκόμενοι και ένα τραγούδι” όπως είπε χαρακτηριστικά.