Κορονοϊός: Στα 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 21 τα νέα.

Αύξηση κρουσμάτων κατά 21 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στα 352 τα συνολικά κρούσματα σε όλη τη χώρα. "Επίταξη" του ΝΙΜΙΤΣ για την νοσηλεία κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν διαπιστωθεί 352 κρούσματα. Από αυτά 65 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Αυξήθηκαν δε στα 51 τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το 51% των κροσυμάτων είναι άντρες, ενώ συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 4320 δείγματα, ενώ εκκρεμούν περί τους 200 ελέγχους. Οι νοσηλευμένοι στις εντατικές είναι όλοι οι άνδρες με τη μέση ηλικία να είναι στα 70 έτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας προκειμένου να είναι έτοιμο το ΕΣΥ για την νοσηλεία νέων κρουσμάτων, το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τον κορονοϊό, ενώ σε αρκετά άλλα νοσοκομεία έχουν διαμορφωθεί ειδικές πτέρυγες.

Πηγή : news247.gr