Κορονοϊός στην Τουρκία: Δεύτερο κρούσμα και πανικός στα σούπερ μάρκετ

Αναταραχή προκάλεσε στην Τουρκία η έλευση του κορονοϊού. Ουρές στα σούπερ μάρκετ. Ποιο προϊόν εξαφανίζουν από τα ράφια.

Δεύτερος ασθενής διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, που πλέον χαρακτηρίζεται πανδημία.

Ο Κότζα διευκρίνισε μέσω Twitter ότι ο δεύτερος ασθενής — τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν την Πέμπτη το βράδυ — ανήκει στον κύκλο του πρώτου ασθενούς, η μόλυνση του οποίου από τον SARS-CoV-2 διαγνώστηκε την Τετάρτη.

“Το τέστ που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, επιβεβαίωσε μια λυπηρή πρόγνωση. Έχουμε άλλον ένα ασθενή. Προέρχεται από το περιβάλλον του πρώτου ασθενή μας. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε την πιθανή διασπορά του ιού. Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.

Κλειστό για το κοινό του Κοινοβούλιο της χώρας

Απαγορεύονται πλέον οι επισκέψεις πολιτών στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, λόγω του φόβου του κορονοϊού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας.

Υπολογίζεται ότι πέντε με οκτώ χιλιάδες πολίτες εισέρχονται στον χώρο του τουρκικού κοινοβουλίου ημερησίως, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Πανικός στα σούπερ μάρκετ

Είναι πάντως γεγονός ότι μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στη γείτονα, πλήθος κόσμου έσπευσε στα σούπερ μάρκετ φοβούμενο μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Οι λογαριασμοί των Τούρκων χρηστών στα social media κατακλύστηκαν από φωτογραφίες με τις ουρές στα ταμεία και τα σχεδόν άδεια ράφια αλλά και την αγωνία των υπαλλήλων να εξασφαλίσουν τον ανεφοδιασμό.

Πολύ δημοφιλές προϊόν πλέον είναι η τουρκική κολώνια η οποία εμπεριέχει κατά 80% αλκοόλ και θεωρείται καλό αντισηπτικό. Οι τιμές των υπόλοιπων παρόμοιων ειδών έχουν πάρει ήδη την ανηφόρα αφού η ζήτηση είναι τεράστια.

Πηγή : news247.gr