Τρομάζουν οι προβλέψεις των ειδικών, σχετικά με την ανοδική πορεία των κρουσμάτων στη χώρα. Σκέψεις για δημιουργία νοσοκομείου μόνο για covid περιστατικά στη Θεσσαλονίκη.

Τρομάζουν οι προβλέψεις σχετικά με το νέο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για 9000-10.000 νέα κρούσματα ημερησίως μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς η χώρα εδώ και μέρες καταγράφει σταθερά περισσότερα από 6.000 κρούσματα καθημερινά.

“Είμαστε σε μία αυξητική πορεία, ξεπεράσαμε τα 6.000 κρούσματα και αυτή τη βδομάδα θα συνεχίσουν να ανεβαίνει, γιατί τα μέτρα προφανέστατα δεν έχουν ακόμα επίδραση. Δεν πρόκειται να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, ωστόσο εκτιμάει ότι θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου”, ανέφερε ο καθηγητής.

Παγώνη: Πάμε προς 10.000 κρούσματα άμεσα

“Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου (στο Γεννηματάς), πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία”, επισήμανε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

“Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα…. Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο”, συνέχισε η ειδικός.

“Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει: “Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη, είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας, δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών. Καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις”.

Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για νοσοκομείο μόνο για covid

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία νοσοκομείου μόνο για περιστατικά covid.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της Κυριακής, το Ιπποκράτειο είχε 30 εισαγωγές.

Πηγή : news247