Από τη δυτική Θεσαλία, 8 από Καρδίτα και 4 από Τρίκαλα και μόλις ένας από Λ΄ρισα, είναι οι νοσηλευόμενοι σε θαλάμπους αρνητικής πίεσης στο Λοιμωδών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο άτομα από Λάρισα. Το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι από δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, που στις αρχές του καλοκαιριού δεν είχαν καν κρούσμα, δείχνει και το μέγεθος της διασποράς του ιού σε όλη την επικράτεια.

Τα περιστατικά που έχουν νοσήσει από τον covid-19, σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, σχετίζονται κυρίως με θρησκευτικές τελετέ του δεκαπενταύγουστου, καθως είχαμε μολύνσεις στους ιερούς ναούς.

Ένας γάμος και … δυο κηδείες!

Το γεγονός ότι το τελευταίο 48ωρο έχει καταγραφεί μόλις ένα κρούσμα σε όλη τη Θεσσαλία (χθες στη Λάρισα) είναι ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τους ειδικούς του συνονιστικού του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, ενώ φαινεται να περιορίζεται αν όχι να εκμηδενίζεται η διασπορά που είχαμε αρχές Αυγούστου, στη Λάρισ και τον Αμπελώνα, από τον περιβόητο πλέον γάμο

Ο  οποίος ωστόσο έφερε και δύο… κηδείες, καθώς είχαμε το θανατο δύο ηλικιωμένων γυναικών στη ΜΕΘ που σχετιζόταν με το γάμο τυο Αμπελώνα.

Η προσοχή όλων πλέον καθώς σε Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα, στρεφεται στο άνοιγμα των σχλείων, αλλά και στα κρούσματα σε Πήλιο και Σποράδες, όπου παραμένουν τουρίστες, καθώς βοηθά και ο ζεστός καιρός.