Κορυφώθηκαν την Κυριακή οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Αγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ στο Φανάρι.

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η τοπική Εκκλησία τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στον τόπο του μαρτυρίου του,το Φανάρι. Η γιορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος υπεδέχθη την τιμία κάρα του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης και προέστη της λιτανευτικής εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό.

Χθες το πρωί στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Φαναρίου τελέστη η Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και συλλειτουργούντος του κ.κ. Τιμόθεου.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου.