Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με την έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στη χώρα μας, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Αναφερόμενη στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις 25/11, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε πως η επιτροπή μελετά όλα τα δεδομένα και θα γνωμοδοτήσει αναλόγως για το εμβόλιο και στη χώρα μας. Όπως επισημάνθηκε στη συνέχεια από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η πρώτη παραλαβή του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά στη χώρα μας θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο, με την κυρία Θεοδωρίδου να διευκρινίζει ότι μέχρι τότε θα έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Από την επικοινωνία μας με τη Pfizer ξέρουμε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα η πρώτη παραλαβή θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο. Δεν ξέρουμε ακριβώς την ημερομηνία», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών.